Av STEINAR SÆTHER

Det blei som jeg antok et knepent tap oppe i nordvest for ei uke sida. Ingen dårlig kamp fra vår side, men å skalke lukene er ikke helt for oss, ei heller skåre "for mye" mål. Altfor mange avslutninger treffer aldri mellom stengene, de som faktisk gjør det blir for veike. Tru det eller ei, men den som treffer færrest ganger av alle i championship er ikke en spiss, derimot Jake Bidwell. Hele 14 ganger har han avslutta utafor stengene...

Nye muligheter til å få opp skåringsraten og få beina tilbake på den rette sti igjen mot Leeds. Foran tv-kameraene på Loftus Road vanlig fotballtid på en lørdag, skal vi samtidig forsøke å hindre de liljehvite å få nytt fotfeste oppe rundt sluttspillssonen. 

Leeds forenede starta sesongen bra og var lenge innafor den positive sonen, etter hvert har ting endra seg, og nå sliter laget med å holde kort avstand dit opp. Før runde 21 befinner Leeds seg på en 8. plass med 5 poeng opp til Derby som er nederste lag innafor. 9-3-8 og 30-25 er tallene totalt. Borte fra Elland Road har laget det ultimate ujevne 5-0-5 og 15-16. 

Spansk-danske Thomas Christiansen Tarin sitt mannskap har slått Barnsley, Bristol City, Nottingham, Sunderland og Bolton. Tapene har skjedd for Wolves, Brentford, Cardiff, Sheffield W og Millwall. Legg merke til tapene for nettopp Brentford og Millwall, for Leeds har ikke vunnet i London siden mars 2015 (Fulham) og har deretter 0-4-6. 

Noen å merke seg? Ja! To mann har stått bakerst til nå, Lonergan (7) og tyske Wiedwald (13). Forsvaret har Ayling som en bauta. Han spiller godt hele tida! Med seg har han ofte Jansson, Cooper og Berardi. Sentralt finner vi sterke folk som Roofe, Phillips, Hernandès, O`Kane og Säiz, med Dallas som god reserve. Det som kanskje gjør Leeds midtbanemenn bedre enn våre beste i samme posisjon er skåringene noen av dem bidrar med. Hele 17 mål har denne lagdelen skåra! Fremst har Lasogga og Alioski også skåra 5 hver.

Skader er ikke ukjent for noen av lagene. Leeds mangler viktige Hernandès på midten og Roofe er litt usikker. To andre ikke fullt så viktige er ute. Vi fikk både Mackie og Baptiste utvist sist og sammen med Onuoha, Perch og Hall garantert ute. Antagelig gjelder det også Lynch og Furlong. Freeman er derimot tilbake og dermed er besterekka på midten intakt. Hva da med unge og veldig lovende Chair? Cousins tar trolig en plass høyre bak, om da ikke Wszolek får den.

Leeds er ikke de verste å møte for oss. Vi ligger positivt an, siden 1-2 i siste serierunde 2010/11 har vi fine 3-3-0 uansett bane. Holloway har også en fin statistikk, 3-1-0 seinest! 

Jeg har en god følelse foran denne. Magen sier 2-1 til oss. Uavgjort i mot. Do NOT prove me wrong, guys!