Av STEINAR SÆTHER

Det måtte komme! Eller, det måtte jo ikke det. Eller, jo det måtte komme! Hva da? Et nytt tap, vel! Hvorfor Middlesbrough? Vel, det hadde kun gått 65 timer siden forrige forrykende kamp var ferdigspilt - og det gjaldt begge mannskaper. Så, hva er greia?

Greia er Championship. Når lag midt på tabellen har vunnet noen få kamper på rad, så kommer det ofte en karamell. Og vi fikk advarselen da Boro etter flere dårlige kamper og resultater, slo til mot Norwich og vant 3-1 i kampen før oss. Boro er også et lag for midten av tabellen og har skapt seg god avstand nedover til sånne som oss. For plutselig har de 9 poeng på tre kamper, da er altså seieren borte over Birmingham i midtuka inkludert.

En annen viktig årsak til Forss og Kaffe Latte sine mål i andre omgang er at Boro har skåret nest flest mål på bortebane i Championship. 33 er tallet nå etter midtuka, Leicester har prestert 39. Vi er på den statistikken nummer 22 med 15 mål. Vi skårer da litt mål hjemme selv om vi tapte lørdag. Våre 21 er langt bedre enn Stoke med 14 og Millwall 16. Just saying it!

Sunderland bytta plass med nettopp Boro etter sistnevnte sine kamper lørdag og tirsdag. De svarte kattene besitter altså plass 12 nå før kampstart. Hjemme sier tallene 10-0-8 og 29-22.

Katteflokken har hatt generelt dårlig tilstand i 6 kamper på rad, altså like mange tap. Og de taper for alle kategorier motstander. Leicester og Soton, Huddersfield og Birmingham - hjemme som borte. Og det er da at jeg igjen vil advare mot å være for trygg på seier. De gjenværende kattene kan ha vært hos dyrlegen denne uka og blitt friskmeldte. Kan VI friskmeldes etter kun ett tap nylig?

Min overbevisning er at vi må skåre 2 mål for å være sikre på seier. Årsaken kommer fullt og helt under.

Nåværende manager Dodds følger i sin forgjengers fotspor når det gjelder laguttak og spillesystem. Patterson har stått alt aller bakerst. Ballard og Hume er normalt sikre kort i forsvaret. Andre som har spilt ganske hyppig er Huggins og Seelt, mens Leo Hjelde har spilt flere kamper helt nylig. Kan være aktuelle igjen.

På midten regjerer unge Bellingham på 18 (ja, den slekta), Neil, O`Nien, Ba og Ekwah. Andre med en del spilletid i det midtre leddet er Roberts og Aouchiche.

I spissrollen er det unge Jack Clarke (23) som skårer, de fire andre med ålreit spilletid gjør knapt nok det. Clarke har ei kort fortid hos oss. På våren 2020 spilte han 6 kamper, dog uten å skaffe nettsus. Det er først i Sunderland denne sesongen hvor han viser talentet foran målet.

Men så er det skadesituasjonen hos katteflokken, da. Den er virkelig ikke god! Ute er nevnte Seelt, Cirkin, Huggins, Ballard, O`Nien, Roberts, Dack og toppskårer Clarke - pluss noen andre som har spilt mindre denne sesongen.

Vi har "bare" Drewe, Kolli og Richards ute med skader.

Dette kan snu opp ned på min gryende pessimisme. Kanskje lysene på Stadium of Light skinner mest på oss i ettermiddag. Vi overser selvsagt ikke at vi har 3 seiere på de 4 siste bortekampene heller. I en kamp med åpent spill skal vi kunne bidra med noe positivt i seiersprotokollen.

Men en advarsel er altså på sin plass...