Av STEINAR SÆTHER

En unormal sesongstart med juling i serien fram til 1-0 over Wigan sist, mens vi i ligacupen cruiser videre etter seiere over tidligere uoverkommelig motstand. Tirsdag var b-gjengen vår suverene mot røverne fra Bristol og vant 3-1. Det betyr om litt en langtur til Blackpool!

Birmingham City er dagens motstander. Som i fjor vil klubben måtte kjempe mot nedrykk. Foreløpig har det blitt U-T-U-T-U i serien og exit på første forsøk i ligacupen mot divisjonskollegaen vår, Reading. Manager Monk har ei spillergruppe som mangler både spennende og målfarlige spillere, det kom klart til syne når de kun oppnådde 0-0 hjemme på St. Andrews mot nedrykkede Swansea nylig. En del bra spill mot en motstander på hælene fra start, men når spillerne fikk øye på 16-meteren begynte problemene. Ukreativt, og når spissene Jutkiewicz og nye Bogle brenner de 4 store sjansene de fikk. Disse to skårer generelt lite og ingen på midtbanen skiller seg spesielt ut i målprotokollen heller. 

I mål har både vår gamle skuddstopper Lee Camp og unge Trueman stått mens forsvaret allerede har bestått av 9 mann. Det kommer ikke bare av skader - Monk har faktisk kun hatt èn kortvarig skade i forsvarsrekka.

Ingen viktige skader foran denne kampen i Blues-leiren. Hos oss er Furlong fortsatt ute mens to andre trolig får rista av seg "småplukk". Av nyheter i stallen er jo Washingtons avreise til Sheffield United og amerikanske Geoff Camerons ankomst fra Stoke. Cameron starter nok ikke, benken er sannsynlig.

Vi elsker å møte Blues! På de 9 siste har vi eksempelvis 7-1-1 uansett arena, de to siste bortekampene våre der oppe har endt henholdsvis 4-1 og 2-1 til oss. Sånt varmer et sårbart rangerhjerte! Sist McClaren var på St. Andrews som manager vant hans geitebukker hele 4-0, det i 2014.

Regner med at både Wells og Hemed starter i dag. De har fått hele uka på å skape relasjoner seg i mellom på treningene og det bør bære frukter. Men som jeg skrev sist, vi må få fart på midtbanen. Kun Freeman har vist noe i nærheten av sitt egentlige jeg foreløpig. Funker midtbanen dårlig i dag også, vil deres midtbanespillere være over oss prompte. På et tidspunkt vil nok deres spisser skåre mål...

Når jeg tipper at vi vinner, er det med hjertet og ikke med den fulle og hele overbevisning. Ting gjentar ofte seg sjøl, og det er med det grunnlaget hjertet danser tango ved tanken på en ny trepoenger!