Av STEINAR SÆTHER

Fra 1-3 mot Barnsley til 2-0 over Bristol City. Fra nærmest årsverste til årsbeste.  Nei, vi er pinadø ikke et kjedelig lag! Godt å se at andre enn Austin kan skåre mål. Nå var det Chair og Dickie som leverte godis. Begge målene kom i 1. omgang - i hele kampen sett under ett, var ikke Dieng under press. Det forteller mye om innsatsen og kvaliteten på det defensive foran ham. Seieren var fullt fortjent!

I kveld kommer Wycombe Wanderers inn til London for å spille en utsatt kamp. Først noen ord om småbyen noen mil ute på bygda. Det korrekte navnet på byen er High Wycombe og ligger i grevskapet Buckinghamshire. Den livnærer seg på industri og markeder. Elva Wye har alltid vært samlingsstedet for industrien. Som ved de fleste elvene var industrien avhengig av vann. High Wycombe var først en vannmølleby og produserte store mengder tekstiler, så som lin og tauverk. Siden har bl.a møbelindustrien vært en nøkkel til livnæring. Om markedene kan det sies at i Storgata har det helt siden middelalderen vært marked, det være seg tirsdag, onsdag og fredag. Så hva med en liten torghandel før neste kamp?

Sesongen har vært bratt og vanskelig for Ainsworth og hans menn. Sisteplass og 5-8-21 holder selvsagt ikke til fornyet kontrakt. De skårer lite mål, 23, og slipper inn en del, 57. Det siste er ikke et skremmende tall. De taper sjelden stort, så 2-7 for Brentford borte var et unntak (2-2 ved pause). Forrige sesong hvor de rykka opp til vårt nivå, vant de haugevis med kamper 1-0, de andre uansett med ett mål. Denne sesongen ser det ofte motsatt ut.

Eierne av klubben WW må ha sagt til Wild Thing noe sånt som at "what you see is what you get". Oversatt til norsk; hva du har på treningsfeltet i dag, er det du har resten av sesongen. Det fins altså intet eierskap med adresse Det Fjerne Østen. 

Den spillergruppa Ainsworth råder over er som tabellen viser, den svakeste i Championship. Gråe og kjedelige arbeidsmaur, med noen hederlige unntak. Eks`n vår Wheeler er blant de beste, Jacobson er en annen, Onyedinma kan nevnes, det samme målvakta Allsopp. 

Vi kan rykke oppover igjen til både 12. og 11. plass med seier. For å oppnå det siste, må vi vinne med minst 6 mål. Om det siste, jeg tror det ikke før jeg ser det. Skader skal ikke ha noe å si i kveld ettersom Chairboys (etter møbelindustrien) kun har èn spiller ute. For oss nærmer Amos seg en retur.

WW har tre tap på rad nå, det mot Watford, Stoke og Norwich, altså ingen smågutter de har møtt. Alle tre tapene har vært 0-2. La oss håpe seieren borte over Rødstrupene lørdag fikk oss tilbake på sporet. Men hvor sikker jeg på det? Litt usikker, for det ligger visst i vår ånd å surre det til mot svakere motstand. Håper og tror vi ikke gjentar den skuffende kampen på Adams Park hvor det endte 1-1. Men mer enn 2-0, eller like sannsynlig, 2-1 til oss. Må vi kunne forlange.