Av STEINAR SÆTHER

Et nytt fortjent tap på Riverside. Som skrevet sist var det forventet - ikke tenk på overskriften, den var feil! Med antall poeng som vinka i det fjerne, var det over for Critchley. Og det er god grunn til å stille spørsmål ved Sir Les, og eventuelle andre i styret, sine "prestasjoner" i sine lederposisjoner... 

 
Vi har fått inn Wild Thing, vår gamle helt - og rockestjerne. 11 og et halvt år i Wycombe Wanderers har satt sine spor, men når han fikk telefon søndag fra (sitt gamle og gode) QPR klarte han ikke la være i forsøket på å  få oss oppover tabellen. Som første opponent møter vi hans barndomsklubb.
 
Mange spørsmål rundt spillestilen han forfekter. Så er det sånn at han forfekter flere stilarter! Han legger ifølge seg selv gjerne opp spillet etter hvilke lag mannskapet hans møter. Det han hegner mest om er ballen raskt i angrep. Noen har kalt det kick and run, som vi kjenner igjen fra Wimbledon sine glansdager. Vi får se hva som er fasiten etter, la oss si, 10 kamper.
 
Blackburn behøvde 28 kamper for å dele poeng med noen. 14-0-13 er spesielle tall! Så kom 4 kamper på rad med U før de var tilbake på "winning ways". 16-4-13 og 35-37 er detaljene. Fjerdeplass med 52 poeng, samtidig er det kun 3 poeng ned til niende. En må ned til Swansea på plass 12 for å finne et lag med svakere målforskjell.
 
Vi falt etter de utsatte kampene som ble spilt tirsdag, ned til 18. plass. 8 poeng ned til alle 3 lagene under streken. Huddersfield, Blackpool og Wigan har all 31 poeng. Ikke rart vi har falt nedover som en stein, for den siste formen til lagene under oss var helga/tirsdag 3-1-2. Lagene i bunnen pleier svært sjelden å ha så gode tall.
 
Jon Dahl Tomasson styrer Blackburn etter beste evne. Han foretrekker Kaminski som burvokter, og han klarte seg helt fint. Så ble han skadet, slik at Pears overtok jobben. Han har holdt nullen i sine siste to kamper, begge hjemme. Også her satses det på 4-2-3-1. Hyam og Ayala spiller ofte midtstoppere, og på sidene gode Rankin-Costello pluss Brittain. Carter erstattet Ayala sist pga skade. Pickering har spilt det meste, men er kanskje også skadet nå. Toeren foran er for det meste Travis og Buckley. Treeren forover tilhører Dolan og Morton mer enn andre. Den siste posisjonen, den midterste, spilles av ulike spillere. Normalt ville chileneren Ben Brereton spilt enten der eller lengst fremme, men også han er kanskje skadet. Gallagher, Hedges eller Vale er sannsynlige nå.
 
Blackburn stiller garantert uten 5 spillere som hadde kjempet om en plass i førsterekka. Men 2 nevnte menn til kan være ute, det får fastlegen vurdere utpå dagen. Så laget fremstår som svekket. 
 
Wild Thing sier at han aldri oppgir hvem som er skadet. Det gir mening med tanke på at han gjerne legger opp spillet etter motstanderen. Men vi vet at Balogun og Dykes ikke spiller, og at det er tvil rundt Willock og Laird. Si forresten ikke det videre...
 
Lørdag formiddag og jeg ser endelig lys i mørket. Håpet er at ny manager betyr ny giv samtidig som de langveisfarende fantene fra langt der nord har betydelige skader. Klarer vi å dra i land en seier med ett mål? Skriver det fordi seiere med ett mål et veldig vanlig for Championship, og Ainsworth vant jo ofte med Wycombe med nettopp ett mål. Ja, for søren. Vi går for seier med ett mål!