Av STEINAR SÆTHER

Jaggu tok vi en ny flott skalp andre helga på rad! 1-0 over Blackburn var et sterkt resultat, samtidig som vi holdt avstand til lagene under oss. Vi har marginene på vår side, og for øyeblikket er vi sterke bakover. Lite passerer Barbet og Dickie, og Dieng fortsetter storspillet når gutta foran faktisk slipper enkelte baller og motspillere forbi seg. Så ikke kampen sjøl men med kampen mot Watford friskt i minnet vil jeg trekke fram Yoann Barbet. Han er bunnsolid og danner altså et perfekt tospann med Dickie. Etter å ha sett mange kamper i Championship gjennom sesongen til nå, er jeg bastant på at disse to er topp tre blant midtstopperparene.

Reisa til Rotherham blei utsatt, så vi slipper å reise i dag. Kveldens motstander har heller ingen lang reise foran seg, det er topplaget Brentford som gjester oss. Laget til Thomas Frank ville med seier over Barnsley overtatt tronen i Championship fra Norwich, men sånn gikk det ikke. Plutselig var det bråstopp, og de tapte 0-2 hjemme. Jeg tror dog det kun var et lite skjær i sjøen på veien mot topplasseringen når vi runder mai måned. 

Før kampen mot Barnsley i helga som var, hadde laget ei seiersrekke som ikke er helt vanlig i divisjonen vår. Ikke nok med at alle disse trepoengerne ikke var tilfeldige, de blei vunnet med mange skårede mål. På de fire siste før tapet presterte de 17 mål! En som setter bumerket sitt på skåringslista er som vi veit Ivan Toney. Så langt har den røslige karen satt ballen i mål 23 ganger på 29 kamper.  Han har mange rundt seg som både skårer litt mål sjøl og har målgivende pasninger, så det er ikke han aleine som har ført laget til en foreløpig 2. plass.

Tallene etter tapet for Barnsley er 16-9-4 og 55-30. Biene har dermed skåret 11 mål mer enn Reading som besitter andreplassen på den statistikken. De har endatil skåret over dobbelt så mange måk som oss (26) - og at de har spilt to kamper mer enn oss er av mer akademisk interesse. Ledende Norwich som møter Coventry borte i kveld, har til sammenligning 39 mål.

Ingen nyheter fra januarvinduet å vise til. Av skadede spillere er det visstnok tre stykker ute - som har lite å si for kvaliteten, ettersom de har spilt heller få kamper. Vi har derimot fire ute som kunne betydd noe for oss. Sam Field er med i troppen for første gang, De Wijs er ennå ikke klar. 

Topp mot nesten bunn, så hvem som har stempelet som favoritt er ganske klart. Men er ikke så sikker på at det betyr borteseier - og da hensyntar jeg ikke Brentford sitt tap for Barnsley. Vi er gode mot de gode! Jeg tror sterkt på at vi gjør det så bra at 1-1 er innafor rekkevidde. Et eventuelt ankepunkt er at dette er et lokaloppgjør.