Av STIAN KARLSEN

Etter tapet mot Brentford ligger vi nå på 14 plass med like langt opp til playoff som det er ned til nedrykksplass. Det svir litt ekstra at vi ligger under våre to naboer Fulham og, ikke minst våre overmenn fra fredag, Brentford.  

Min påstand er at vi er nærmere League One enn Premier League for øyeblikket. Den prosessen har pågått i en lang periode, faktisk helt siden nedrykket våren 2015, og grunnen er selvsagt sammensatt. Er det et bevisst valg eller en tilfeldighet? Jeg tror mest på førstnevnte. 

Ambisjoner
Tony Fernandes siktet mot stjernene da han tok over klubben i 2011. Prosjektet hans har endt opp i et økonomisk og sportslig mageplask av dimensjoner, og vi har enda ikke sett de endelige resultatene. 


Neil Warnock var førstemann i Fernandes sin epoke

Vi har fremdeles ingen avklaring på hvilken straff klubben får for bruddene på Financial Fair Play-reglementet under sesongen 2014/15, men uavhengig av utfallet er det uansett mer fokus på økonomisk stabilitet enn sportslig suksess i QPR for øyeblikket. 
Det er helt på det rene at dette er utelukkende positivt med tanke på klubbens eksistens, for QPR som klubb hadde ikke overlevd det "kjøret" i flere sesonger. Dessverre så etterlater dette oss i et vakuum på den grønne gressmatten.  

Ambisjonsnivået ble senket foran forrige sesong da målsetningen var å kjempe på øvre halvdel/playoff. Hva er så egentlig ambisjonene inneværende sesong? 
Jeg er sannelig ikke sikker. 

Spillerkjøp/salg
Det er liten tvil om at laget Jimmy Floyd Hasselbaink sender på banen nå for tiden mangler både profiler og kvalitet som laget faktisk hadde da han overtok november 2015. Det er ikke Jimmy sin feil alene at laget er svekket, da han har sine budsjetter samt Les Ferdinand sin overgangsfilosofi å forholde seg til. 

På samme tid forrige sesong så hadde QPR blant annet Matt Phillips, Leroy Fer og Charlie Austin i troppen. Mange rynket på nesa over disse i QPR, men de viser uke på uke i Premier League at de kvalitetsmessig er langt over spillere som El Khayati, Shodipo, Polter og Wszolek. Intet vondt om de nevnte, men konstaterer kun faktumet. 


Harry Redknapp prøvde og feilet. 

Vi har heller ikke feilet stort på overgangsmarkedet, men det er igjen tilbake til dette med ambisjoner. At vi har lyktes med kjøp/salg blir en overdrivelse, men midt på treet er nok en god betegnelse på hva Jimmy/Les har fått til når vinduet har vært åpent. 

Hardere konkurranse
Man kan si at Sandro oppsummerer klubben vår godt for øyeblikket. Midlene og evnene er der, men de brukes ei av flere årsaker. 

Championship blir heller ikke enklere med årenes løp. Det spyttes inn enorme summer inn i klubbene og akkurat nå så går QPR, som nevnt, den motsatte veien med å kutte kostnader. Vi blir nødt til å sitte stille, å akseptere at det er flere klubber i denne divisjonen som ligger flere hestehoder foran oss økonomisk. Sheffield Wednesday, Newcastle, Norwich, Derby, Aston Villa etc. er klubber som for øyeblikket har bedre forutsetninger enn oss. Uvant, men sant. 

Slik er fotballen, og det er ikke nødvendigvis slik at det gir resultater det heller, men utgangspunktet blir langt enklere.  Vår klubb er et glimrende eksempel på det motsatte, da Fernandes overtok i 2011 viftet han febrilsk med sjekkheftet og snappet opp herligheter som Shaun Wright Phillips og Anton Ferdinand. 

hughes.jpg
Mark Hughes brukte mye Fernandes-midler uten hell

Manager
Går langt på vei inn for å frikjenne Hasselbaink for de relativt lave sportslige resultatene. Problemet er at det ikke føles riktig. Det er noe som er galt med konstellasjonen Hasselbaink og QPR. Det føles som om katastrofene er rett rundt hjørnet og suksessen er årevis unna. Den følelsen var der også før han ble "hengt ut" i Telegraph beskyldt for å være korrupt, men skal ikke legge skjul på at det også er en spiker i den berømte kista. 

Til tross for at Hasselbaink har hatt ganske begrensede ressurser så evner ikke undertegnede å se at han skal klare å snu trenden. Det er rett og slett så lite plan over det som skjer på gressmatten at hverken spillere eller supportere har nødvendig tillit til det han driver med lenger. 

Tror likevel at Hasselbaink uansett blir sittende. Håper av hele mitt hjerte at han klarer å snu dette, men jeg frykter at det blir en kamp om å beholde statusen som championshiplag også neste sesong. 

sirlesandjimmyfhgi_3520597b.jpg
Kan disse gutta snu trenden? (Hasselbaink (t.v) og Ferdinand (t.h))

Hva ønsker vi?
Ønsker at klubben kunne kommet ut med klare langsiktige målsetninger og ambisjoner. Om det er Premier League om fem år. So be it! 
Det hadde i det minste vært noe å forholde seg til. Mange mener vi skal være med å slåss om opprykket denne sesongen. Plant beina på jorda og glem det! 
Er ambisjonene og ha en bedre fasiltiteter på plass (treningsanlegg og stadion) før et nytt eventuelt opprykk? 
Det begynner å bli en stund siden Fernandes overtok, og det er faktisk over 5 år siden han sa at stadion var en høyt prioritert sak. Vi er strengt tatt ikke lenger på vei nå enn da! 
Fernandes har heller aldri vært lenger unna klubbens daglige drift i denne perioden enn han er for øyeblikket. Han har nok hatt gode intensjoner, men har mislyktes på veldig mange områder.

Kampene som er spilt og rapportene vi har blitt servert levner likevel ingen tvil om nåværende status: 
Middels championship. Det er QPR for øyeblikket. Vi er rett og slett ikke bedre!

men.... 

We are QPR!
U R´sss
COYRS 

Livet blir ikke helt det samme uten:)