Av STEINAR SÆTHER

Marti Cifuentes sier han flere ganger har poengtert overfor spillerne at såkalte drittmål teller like mye som de vakre. Sagt på en annen måte så behøver ikke alle skuddforsøk skrus mot lengste vinkel. Bare spør gode gamle Ian Rush.

Mot Preston skåret Dykes et såkalt drittmål da Fritjof Fomlesen i gjestenes bur var slepphendt. Kanskje ikke helt ferdigskåret, for bestemora mi hadde bomma der. Men så har hun vært fraværende siden 1963, da.

Vi har minesanten sluppet inn drittmål sjøl sesongen gjennom. Det har riktig nok blitt langt bedre siden Cifuentes og hans folk tok over, men Begovic har gjort noen "Fomlesen`er" han også. Dermed var det litt befriende å skåre et sånt mål, ikke minst når vi trengte det som mest.

Kjemper om direkte opprykk
Leeds har under ledelse av Daniel Farke klatret opp i den delen av tabellen hvor sola står høyest på himmelen. Leicester så ut til å ha full kontroll på Championship, det før noen umerkede fartsdempere slo oppunder understellet. Vi var en av dem.

Andre fartsdempere fikk også Leeds til å redusere farta. Nervøse sjeler i de helhvite sin leir så nok for seg at sjansen til direkte opprykk gikk fløyten. Det var inntil de utlignet til 1-1 mot Boro denne uka. Når de så vant kampen 4-3 ute på østkysten slo de seg ned på sølvplass igjen, fire poeng bak ledende Leicester.

Sølvplassen er imidlertid sterk truet av Ipswich som med en kamp til gode er kun ett poeng bak. Traktorgutta spiller sin utsatte kamp borte tirsdag mot vår opponent i siste serierunde, Coventry. Poengene er altså betydelige når vi går ut på Loftus Road i kveld, men de kan fort leve hele veien til siste spilleminutt i siste serierunde.

Bikkjeslagsmål i bunnen
Håper sterkt på at vi har skrevet ny kontrakt med Championship før vi møter Coventry. Om det så betyr at vi har fått bistand fra andre. Vi må tenke på oss sjøl nå, så hvilke andre som rykker ned må bli deres ulykke.

Mitt største håp er at Huddersfield manner seg opp etter den steinharde fartsdumpa Swansea, og beseirer Birmingham. Da er vi frie og franke! Og Blackburn må gjerne ta poeng fra Coventry...

Leeds må være favorittene på forhånd. De er i høyeste grad kandidater til direkte opprykk, er det nest beste bortelaget i Championship og i motsetning til oss skårer de rikelig med mål.

Spørsmålet blir således om vi blir underdogen som slår til under i fra? Vi har gjort det før og kan gjøre det igjen. Men som nesten alltid, hvem skal skåre målene våre? Denne kampen ender ikke 3-4, derimot kan det bli to eller tre mål.

Mitt tips er 0-2 med 1-2 som et marginalt bedre alternativ. Dessverre!


Forrige ligamøte med Leeds United var i januar 2020, et oppgjør som endte med en knepen seier til vårres gutta.