Av STEINAR SÆTHER

Du har kamper som må vinnes og du har kamper som du virkelig vil vinne. Kampen mot West Bromwich var sistnevnte kategori. Vel, vi vant ikke kampen men vi vant publikum. Det er min bramfrie påstand.

Måten vi gjennomførte kampen på, og det at Baggies overlevde kampen på grunn av ei svak straffe, feberredning på streken med hånda uten bestrafning, samt to lovlige feberredninger. Jeg tror mange verden rundt som så kampen på tv, vil tenke positivt om QPR framover.

Sam Field
Sam Field får selvsagt mye oppmerksomhet etter kampen. Hans to første mål for sesongen og virkelig godt og oppofrende spill. Forrige høst samlet han ei røys med gule kort. Mye tyder på at det var i frustrasjon over situasjonen i laget. Under Cifuentes har han blomstret på ny. Field utgjør en stor forskjell når han spiller!

En annen som blomstrer for fullt er Jimmy Dunne. Han har fått en helt ny rolle under Cifuentes, vingback på høyresida. Den tidligere midtstopperen rydder opp i god stil bakover og drar finter når han tar vingrollen. Det er altså samme mann som veldig mange supportere ville bli kvitt. Han var jo helt rævva liksom!

.

Rob Dickie
Og det har fått meg til å undres på hvor Rob Dickie ville vært om Cifuentes kom når han aller først var aktuell, med andre ord før Ainsworth. For så mye dårligere kunne Dickie umulig bli etter den gode starten han fikk etter overgangen fra Oxford til oss.

Mye penger ved et videresalg skulle det bli liksom. Det endte med at han på det nærmeste ble hånet ut bakdøra. Bristol City lokket med kontrakt som han fornuftig nok takket ja til. Dickie har skåret 4 mål som midtstopper for Robins og har vært på ukas lag i Championship.

Variabel motstander
Middlesbrough var en av lagene som kunne tenkes å spille om opprykk. Så blei sagt i innledningen på sesongen av forståsegpåere. Men humpene langs veien har vært mange. Og det har aldri underveis i sesongen vært åpenbart at Boro ville kjempe om opprykk. Nå befinner laget seg på plass 12 med 14-5-16 og 50-52.

Formen seinest har vært middels minus, før de slo til med 3-1 hjemme over Norwich onsdag. Nå fikk Boro på hjemmebane noe hjelp av et rødt kort hos en kanarifugl etter halvtimen. Dette fikk altså ikke vi mot Baggies, men sånn ble ståa. 10 poeng opp til plass 6 og 9 poeng ned til plass 22. Om ikke noe spesielt skjer utover våren blir det en plass i ingenmannsland for Seny Dieng og kompisene i rødt.

Dieng har bare spilt 24 av 36 kamper, for kollega Glover har håndtert skudd og annet i 12. Alt tyder på at Dieng står i dag. I forsvaret er det van den Berg, Fry og Engel som har spilt mest. Nå kan det være aktuelt med spillere som Ayling, McNair, Dijksteel og Clarke også, om systemet blir som sist. Da stilte manager Carrick med laget i 3-4-3.

Midtbane og angrep kan fort se sånn ut: Howson, O`Brien, Barlaser, Forss, Latte Lath, eventuelt McGree. Andre som kan dukke opp fra skyttergrava sånn plutselig er Silvera og Azaz.

Uforutsigbart
Om det var jevnt før midtukerunden har det ikke blitt mer avklart etter den. Lag som så ut til å ha et ok forsprang litt under midten, har nesten ingen poeng å ta av nå. Om Boro fortsetter den dårlige trenden, kan også de være et lag i fare om to, tre serierunder. Det vil si, om da alle fra plass 23 og opp til 16 fortsetter sin poengfangst framover.

Hvor mye krefter ble brukt onsdag hos disse lagene? Hvem har den beste benken når spillere nå skal hvile fra kampstart? På papiret, som vi egentlig ikke aner verdien av før kampstart, kan det se ut som vi leder ørlite.

Når kamplederen blåser løs har det gått kun 67 timer siden forrige kamp var ferdig. Vi kan forvente å se spillere som Dykes, Armstrong, Willock, Colback, Dixon-Bonner, Hodge, Fox, Cannon og Larketche fra start. Ikke alle samtidig selvsagt, men noen av dem kommer til å starte.

Før kampen mot Baggies tenkte jeg at den kampen ikke ville bli særlig målrik, men at denne mot Boro kunne inneholde 3 til 5 mål. Nå er jeg i tvil. Mål blir det, så jeg sier mellom ett og 6 mål. Til hvem?

Tja, si det!

For kampen framstår nå som mer åpen etter Boro sin seier mot Norwich. Og som vi atter en gang fikk bevist mot Leicester og West Bromwich, så lever kampene sitt eget liv. Helgardering på kupongen er mitt hovedtips.