Av STEINAR SÆTHER

Tap 1-3 hjemme for Barnsley, og vi kan ikke bare snakke om marginer lenger. La gå, fordi mål preger kamper - og vi kunne tatt ledelsen men bommer med 20 cm, så kunne dette endt annerledes. Resten av kampen var vi tidvis ett nivå bak gjestene, og det var alt sett under ett korrekt at vi tapte. Vi har hele sesongen vært periodiske, likevel er det skuffende at vi ikke presterer bedre. Da er det samtidig på sin plass å skryte av Barnsley som tok sin sjette seier på rad mot oss. De har åpenbart en dyktig manager i Valerièn Ismaël. Kudos!

Fra en medgangsklubb til en mer ujevn en. Men la oss kikke nærmere på byen Bristol. Det er Englands 6. største by, og nr. 8 i Storbritannia. Det er hele 463 000 innbyggere i byen og området rundt. Byen er lokalisert helt på grensa til Wales, det sør-vest i landet. Navnet på byen betyr fra gammelt av egentlig "stedet ved brua". Elva som renner gjennom heter Avon. 

Som byene Swansea, Cardiff, Bournemouth, Portsmouth og Southampton, var Bristol ei havn hvor båter seilte fra med kurs for Det Nye Landet. Allerede i 1497 ankom den første båten nord-amerikas østkyst, og to år seinere seilte den første britiske inn bukta hvor New York City i dag ligger. Kapteinen ombord var William Weston fra Bristol. I årene 1700 til 1807 var det båter fra byen som fraktet slaver fra Afrika til sørlig Nord-Amerika. Det hevdes at opptil 500 000 slaver var innom Bristol som menneskelig gods på vei vestover.

Den industrielle revolusjonen starta i dette området, og noen år var Bristol ledende. Men det gikk ikke lang tid før Birmingham, Manchester og Liverpool hadde passert dem. I dag er elektronikk i ulike varianter viktige næringer, og betydelige leveranser av deler til romfart gir betydelige inntekter. 

Rødstrupene var en av mine store favoritter til sluttspillsplassene. Men de fikk aldri flyten under sin forrige manager - uten at de spilte seg helt ut av diskusjonen. De ligger 10 poeng bak Bournemouth, laget som slo dem 2-1 på Ashton Gate seinest onsdag. Rødstrupene er et enten-eller-lag, tallene er 14-3-17 og 36-46. Hjemme ved grensa har de 7-2-8, slik at det ikke er en uoverkommelig oppgave vi står overfor lørdag. Det siste byttet av manager fikk umiddelbar effekt med to seiere, for så å tape onsdag. 

Manager Nigel Pearson kan velge fra en ganske god tropp. For han og klubbens del håper en at han får mer ut av laget enn forgjengeren gjorde. Bentley er sikker som banken i målet. Hunt, Wyner og Kalas er like sikre i backrekka. Midtbanen inneholder gode navn som Rowe, O`Dowda, Nagy og Brunt, og foran Wells, Semenyo, Paterson, Martin og Diedhiou. Sistnevnte er sammen med Wells mestskårende med 8 mål hver.

Har sett laget fem ganger til nå. Det har vært triste greier! Ingen fart og energi, temmelig planløst - ei stund på høsten hangla de fra èn ettmålsseier til den neste. Det kunne ikke gå bra i lengden. Tapene kom hjemme som borte.

Skader og fravær ellers: Dette skrives fredag ettermiddag. Av det jeg kan lese så langt, er De Wijs med i troppen vestover. De vanlige er ute, ellers ser det bra ut. Rødstrupene har hele sesongen slitt med skader, i morra kan fire mann være ute. Hjemmelaget må telle opp på formiddagen.

Etter èn U og to tap ramla vi ned til 17. plass igjen, og drømmen om sluttspillet gikk på trynet temmelig raskt. På den annen side, vi har 8 poeng pluss fordelaktig målforskjell ned til tredje siste nedrykksplass. Vi har 40 poeng, og jeg trur fortsatt 50 er den helt sikre grensa. Det anser jeg for sikkert at vi klarer.

Jeg føler meg igjen sikker på at denne kampen får en vinner. Dels på grunn av Bristol City sine "evner" til å vinne eller tape, dels på grunn av vår kapasitet - som akkurat for øyeblikket ligger litt nede. Men det kan snu når som helst. Jeg trur mest på 2-1 og hjemmeseier her, dog åpner jeg for 2-1 til oss på en god dag.