Junioravdelingen kunne denne helgen innkassere enda et seriemesterskap i Youth Alliance avdeling sørøst. Det sto til slutt mellom QPR og Brighton, som  begge møtte relativt svake motstandere i sine siste kamper.
Brighton kunne enkelt spasere hjem 4-1 over Aldershot, men det hjalp ikke så lenge Rangers gjorde jobben sin med 3-0 borte mot Peterboro.

Bedre motstand
Det er likevel ikke seriemesterskapet som betyr mest for elevene til Steve Gallen og Marc Bircham. Det som teller er at treningsforholdene er oppgradert, slik at klubben får såkalt Academy-status i 2012/13.
Ungdomsavdelingen flyttet i april fra Harlington og et nytt treningsanlegg i Acton, og dette er grunnen til opprykket. Dette betyr bedre motstandere og bedre muligheter til å utvikle og beholde de beste spillerne.

Omstrukturering
Hele strukturen for engelsk juniorfotball endres fra høsten av, og QPR skal spille på nivå to av fire i det nye systemet. Klubbene som blir tilbake i det som har vært Youth Alliance League vil være på nivå tre, og det har lenge vært klart at QPR har en for god ungdomsavdeling til å ha det store utbyttet av å spille på dette nivået.

Fire seriemesterskap og to ligacupfinaler på de siste seks sesongene sier sitt. I den samme perioden har tre talenter som fortsatt holdt guttealder forlatt QPR til fordel for Premier League-klubber. Det er spillersalg av et slag klubben har svært lite glede av.

Kummerlig for damene
Hva QPRs damelag angår, så frister jentene en kummerlig tilværelse med svært lite penger til disposisjon. Da de rykket opp i Premier League avdeling sør i 2009 var dette nivå to i engelsk damefotball.
Senere er det laget en ny «superliga» over den nasjonale Premier League-avdelingen, slik at QPR nå er tilbake på nivå tre. Her har hver sesong vært en kamp for å bli nummer 8 eller bedre blant 10 lag. Men jentene klarte oppgaven også i år.

Det gjenstår en kamp i hele serien, og den går mellom QPR og serievinner Portsmouth. Før denne kampen ligger jentene på en syvendeplass, det beste de har prestert siden opprykket. Skulle de vinne hengekampen sin vil de klatre helt opp på femte.