Av STEINAR SÆTHER

3-0 mot hvilken som helst motstander er ikke hverdagskost i Championship. Denne gang var det imidlertid vår tur! Coventry var aldri i nærheten av å få med seg noe som kunne ligne på poeng. All ære til våre menn etter vår egen prestasjon, samtidig må det sies at de himmelblå så ut som en soleklar nedrykkskandidat. De ga vekk akkurat de rommene som våre beste trengte for å briljere. De var heller ikke i nærheten av å ha samme entusiasmen for spillet og kampen som vi hadde. Godt er det å se at vi nå ikke er så avhengige av at Austin skårer. Hans tilstedeværelse er nok til å binde opp forsvarene slik at andre kommer både til innleggsmuligheter og gjennombruddspasninger generelt, og derpå klare målsjanser. Vi er gode når vi er gode!

Nå er det vår tur til å leie buss, endestasjon Nottingham. Her regjerer fortsatt Kong Richard Lionheart og Robin Hood er hans erkemotstander. Marian er fortsatt Robins kone, og de surrer rundt i Sherwood-skogen der Tim Sherwood er sjeriff. Eller kanskje ikke...?

Byen Nottingham er lokalisert midt mellom Sheffield i nord og Leicester i sør, knappe 5 mil er det begge veier. Den blei anlagt i 1068 ved elva Leen. Inntil da var den en anglosaksisk liten landsby Den har hatt, og har fortsatt, kniplings- og tobakksindustri som en hovedfaktor næringsmessig. Det er også her syklene fra Raleigh produseres, og byen regnes som en sykkelby. Apropos sport, så innehar den også det nasjonale vannsportanlegget. Byen har videre den 7. største økonomien i England selv  om den ikke er blant de største med tanke på befolkning - som beregnes til å være på 330 000, hvorav 70% visstnok er av hvit herkomst.

City Ground venter på våre gutter i ettermiddag. Laget har slitt hele sesongen og er nede på en skuffende men forventet 16. plass. De var og vimsa rundt nedrykksstreken ei lang stund, nå har de jobbet inn nok poeng til å leve videre i Championship. 45 poeng og 10 poengs margin til Rotherham som for øyeblikket besitter den sure først nedrykksplassen. Legg så merke til at Rotherham har hele 4 kamper til gode på nettopp Forest, så i praksis, som egentlig må ses på som en teori, kan Millers jobbe seg 2 poeng forbi Forest. Vi kan dermed være med på å redde dagens hjemmelag hvis de krøkker det til for seg sjøl, ettersom vi skal spille utsatt kamp i Rotherham i midten av denne måneden.

Laget slipper inn i snitt ett mål per kamp, som er veldig innafor, men de skårer en del mindre, kun 31 mål framover. Lewis Grabban er kun en skygge av seg sjøl, i tillegg har han vært mye skadet. 3 mål på 21 kamper er fasiten. Men manager Chris Hughton har ingen andre å stole på heller når målprotokollen skal telles opp til slutt. De som ligger best an til å bli toppskårere er spissen Taylor med 4 og Ameobi med 3. Ikke for det, spissen Murray som vi også forhørte oss om, har hele 2 mål på 12 kamper. Say no more... Den som redder en del poeng er målvakta Samba, han er generelt god. Luke Freeman som vi hadde gleden av å ha i vår startellever, har kun fått 18 kamper og ett mål.

Formen til lagene, da? Forest vant 1-0 borte mot Cardiff langfredag, det er en god prestasjon. Før det hadde de 0-3-3. Det må sies at på de 6 kampene møtte de kun lag som lå innafor sluttspillssona, bl.a Watford og Norwich. Den siste hjemmekampen var (altså) 0-2 for kanarifugla. Vi er det laget som er tredje best på å snappe til oss 3 poeng etter nyttår. Det er ingen hemmelighet at nettopp Watford og Norwich er de som er bedre enn oss. 

Skader og sånt: Forest har garantert 4 mann ute hvorav 3 er gode midtbanespillere som normalt ville fått spilletid, og det er tvil rundt en til. Warburton mangler fortsatt de tre med kneskader, om de får spilletid denne sesongen er litt åpent akkurat nå. Han håper videre at De Wijs er klar til lørdagens oppgjør hjemme mot Wednesday, i dag blir altfor tidlig. Sånn er ståa på morran.

Jeg vingler mellom uavgjort mot et lag i forbedring, og seier med ett mål til oss. 0-1 kan være fasiten i 6-tida. Poeng blir det uansett mot en motstander vi har slitt med i alle år på denne banen. Men to uten tap nå - som forlenges til tre!