Av STIAN KARLSEN

Det blir et kampreferat litt utenom det vanlige, da kampen kan sammenfattes med ett ord sett fra en QPR-supporters øyne; Rævvafotball!! 

Selv om kampen i realiteten er betydningsløs, så er måten man fremstår som lag og måten spillerne velger å bære drakta på, så pinlig at det er vanskelig å finne ord. Det er så man begynner å tro at det er noen skjeletter i garderobeskapene på Loftus Road (ja, jeg vet KPF-stadium) 

Mark Warburton hadde en merkelig innfallsvinkel til matchen med sitt laguttak. Formasjonen fra start 5-2-1-2, uten spiss, var særegen nok. Masterson fikk sjansen fra start sammen med Cameron og Barbet i en bakre treer/femmer. Kakay og Manning på kantene, Amos og Ball sentralt. Eze i sin foretrukne rolle bak «spissene» Shodipo og Osayi-Samuel. Det var i alle fall slik det var tenkt...

11 lag SHW.jpeg

Trilling av ball, mål mot
Kampen åpnet med at QPR trillet ball, og det så ikke så aller verst ut de første fem minuttene. Etter at bortelaget omtrent ikke hadde kjent på lærkula så fikk de frispark i gunstig posisjon som omtrent var den første involveringen de hadde. Fra 22 meter redder først Lumley og gir retur. Den plukker Wednesday opp og Luongo fyrer av et nytt skudd, denne gang i metallet (Lumley sin høyre stolperot) og ut i feltet nok en gang. Iorfa er først på returen denne gang og fra 10 meter setter han avslutningen enkelt i lengstehjørnet.

Her var det mange feil... 

- Hadde håpet at en keeper på dette nivået hadde våget å holde frisparket, som ikke var altfor godt

- Helt krise at det ikke jobbes hardere på returen og i presset når Luongo får skyte upresset. 

- Når man ikke er på den første returen, så bør man i alle fall kunne forvente at det plukkes opp spillere i feltet. Iorfa står bemerkelsverdig alene. 

Da var tonen i matchen satt.

Ingen fremdrift
Kampen var i seg selv helt krise underholdningsmessig etter scoringen. QPR hadde ballen mest, men totalt uten fremdrift. Det ble balltrilling på tvers, og meningsløse lange baller opp til to «spisser» som ikke ante hvordan man skulle løse posisjonene sine. Godt det "bare" er assistenten og ikke Drillo selv som er QPR-supporter...

Sheffield Wednesday var heller ikke med på å heve oppgjøret, men de få gangene de hadde ball så var det litt mer plan og fremdrift. 

Taktisk endring, samme resultat 
Ingen målsjanser registrert før Warburton bestemmer seg for at det kunne vært lurt å ha i alle fall en spiss på banen dersom man skal kunne forvente å score mål. 32 minutter er spilt når Conor Masterson blir ofret og Aramide Oteh kommer inn. 

Vi legger om til 4-3-3, uten at det hjelper noe som helst. 

På overtid av omgangen blir Barbet fraløpt på vår høyreside. Ballen blir lagt uti feltet til Windass som ser ut til å være helt sikker på å score fra 7 meter. Kun akrobatikk fra Kakay hindrer baklengs, men på den påfølgende corneren får Windass revansjert seg. Corneren går over alt og alle til Windass som setter hodet til fra 30 centimeters hold. Helt upresset må vite... 

0-2 til pause. Pinlig. 

11 SHW HT.jpeg

Ingen tegn til bedring
Den andre omgangen kunne ikke bli stort verre enn den første tenkte man. Den ble da heller ikke det, men den ble ikke bedre heller. 

Wednesday produserte det som var av sjanser og Windass var stort sett involvert. 

Clarke og Chair kom inn rett etter timen spilt. Snev av bedring å spore etter dette og QPR fikk sin første avslutning på mål etter 76 minutters spill. Headingen til Oteh var svak, men det var en avslutning som krevde inngripen fra gjestenes keeper. 

0-3, Murphy
78 minutter spilt da innbytter Murphy får en lang ball å jobbe med. Sjansen ser ut til å dø ut da han må tilbake i banen etter en dårlig touch, men han får tid til å vende opp og gå inn i feltet. Han curler ballen enkelt forbi Kakay og inn i lengstehjørnet til Lumley. 0-3 fullt fortjent. 

Resten av kampen forblir historie og når dommer Oliver Langfor blåser i fløyta så er vi bare glade lidelsen er over. For denne gang, 

Pre-sesason?
Hva er feil med dette mannskapet? Ingen glød, ingen vilje og tilsynelatende ingen glede over å spille fotball igjen. Spillere som ikke har hodet på rett plass? 
Dette så ut som en forferdelig kamp gjennomført i pre-season, hvor man er så stinn av trening at beina at de knapt kan brukes til å stå på... 

Det som er skremmende er at dette ikke er enestående etter pandemireturen. Sannheten er at, etter oppstart, statistikken viser soleklare nedrykkstendenser. 1-0-5 i kamper og 2-8 i målforskjell er skrale saker, spesielt hvis man ser kampprogrammet som er spilt. Ingen har vel hatt det på papiret enklere.

Tør faktisk ikke tenke på hvor vi havner dersom Eze og Bright forsvinner ut portene før oppstart av ny sesong. Det er grunn til å være bekymret.

Eze var igjen QPR sin bestemann mot Sheffield Wednesday. Det betyr ikke at han var god. Sjeldent har «minst dårlig» hvert en bedre betegnelse. 

Warburton er ute i etterkant av matchen og sier at det er uakseptabelt at vi fremstår på den måten vi gjorde. Det har du rett i Mark Warburton, og det er din oppgave å sørge for at det ikke skjer igjen med det første. Flere slike forestillinger og vi er nært managerskifte igjen er jeg redd... 

U R´sss

 

QPR-Sheffield Wednesday 0-3 (0-2)
Mål;
Iorfa (6), Windass (45), Murphy (78)