Av STEINAR SÆTHER

Videre i FA-cupen med minst mulig margin! Uavgjort var ingen sensasjon, for det er et godt og smart lag som ledet League One. Det fikk vi prov på kampen gjennom. Høyt og sterkt press - helt inn til målvakt Archer., i andre omgang ikke minst. Det gjorde at vi slet med å spille vårt vanlige spill med kontrollerte pasninger satt i gang fra forsvarsleddet. Ser på karakterene til West London Sport at forsvaret, Archer inkludert, får middels karakterer. Det samme gjelder egentlig alle, med et par unntak. 

Jeg er ikke bestandig enig med nevnte avis, mener at den som setter karakterene er for tidlig ute. En kan godt sove på inntrykkene og opplevelsene, så dukker ofte viktige detaljer om hvem, hva og hvorfor, opp. Da kan en mer treffsikkert konkludere.

Sjøl sitter jeg igjen med to tanker i hodet samtidig. Den første er at Warne og hans trenerstab har gjort hjemmeleksa si. Og det skal de ha kredit for! Nummer to er at svakheten vår er det at vi ikke har en god nok plan B. Men vi kom oss gjennom smørja på tradisjonelt vis i cupene når et lag er potensielt bedre enn det andre, det i en snuoperasjon helt på tampen av kampene. Straffen for at Rotherham ikke holdt unna var at vi best på straffer!

Ellers var det deilig at Cambridge slo ut Newcastle som under-dog! Norwich fikk en liten opptur etter å ha skåret det eneste målet i Charlton. Stilig at Boreham Wood gikk videre på bekostning av Wimbledon, og det kommer av at de har et godt lag denne sesongen. De to mest kjente spillerne er Mark Ricketts og Nile Ranger. Har noen eks-rangere en historie derfra? Ja da! Tilbake i 2000-02 spilte Justin Cochrane èn kamp. Colombianske Angelo Balanta spilte 25 kamper i sesongene 2007-2014. Mer kjent enn begge disse er Mark Warburton. Han spilte 105 kamper i forsvaret til Boreham Wood i sesongene 1985-88, og skåret 2 mål. Sånn! Da vet dere det!

En av sesongens små skuffelser gjester oss i dag. For all del, West Bromwich er med og kjemper om opprykk, men de får (foreløpig) ikke spillet til å flyte. Har sett laget fire ganger gjennom høsten, og ikke en eneste gang har jeg blitt imponert. Spillet har vært tregt og kjedelig, få overraskende spillvendinger, få briljeringer av enkeltspillere - altså generelt kjedelig! Likefullt er laget nummer 4 som er plassen over oss. Styrken deres er at de sjelden taper sine kamper. Kun 5 tap til nå, men samtidig ender antall kamper med for mange poengdelinger. Og utenpå det igjen, slipper laget inn få mål. Kun 19 til nå mot våre 30. Men vi skårer mer!

Manager Ismael stiller fortsatt med Johnstone i målet. Målvakta hadde nylig ei skåring imot som er en slager på YouTube. Men som oftest bra da! Bartlett, Townsend og Furlong er nesten sikre i hver lagoppstilling fra sine forsvarsposisjoner. Den andre eks`n vår, Phillips, er en av 5 spillere som spiller aller mest på midtbanen, mens i front er en mann mer sentral enn de andre, Ahearne-Grant. Han har skåret 9 mål, mens makker Robinson har 6 . Vår tredje eks Hugill ser ikke farlig ut når han skal avslutte, og resultatet blir deretter. Et eneste mål på 20 kamper, de fleste via innhopp, er fasiten.

Formen da? Vi gikk på to smeller etter ei god rekke med 3 poeng. Så slo vi tilbake i de to påfølgende bortekampene. WBA har nå tre på rad uten seier, det i form av to U`er og ett tap. Mens vi altså slo ut Rotherham i FA-cupen, tapte WBA 1-2 hjemme for gode Brighton. 

Fravær hos lagene: Ismael og WBA vil mangle minimum 3 midtstoppere, mest sannsynlig er 5 borte. Det pågående AM, skader og suspensjon er årsaken. Det betyr mest sannsynlig at noen debuterer både på laget og i den posisjonen. Våre 3 åpenbare fravær er også i AM. Willock er friskmeldt så potensialet for å stille med vårt beste mannskap er på plass. Marshall debuterer, noe annet vil overraske stort. 

Jeg ser lyst på kampen i ettermiddag. Det store antallet forsvarere borte er en god grunn til optimismen. Så spørs det om Baggies er aggressive nok til å holde oss vekk fra eget mål. I utgangspunktet er svaret ja, men de må da bevise sitt nye og forbedrede spill. Vil se det før jeg tror det! Selv uten Chair skal vi være skarpere enn bortelaget. Willock i god form betyr trøbbel for det nykomponerte forsvaret, og med ytterligere press fra andre spillere skal vi klare å skåre ett eller to mål. Så hjemmeseier 2-0!