Av STEINAR SÆTHER

Egentlig var det kun to feil i tapet mot Bristol City.: At vi slapp inn to mål, og for ikke å snakke om at vi sjøl skåret kun ett. Vi hadde sjanser nok til å skåre opptil 6 mål, som forteller at avslutterne våre hadde tatt feil av fotballstøvler og tøfler. Vi veit hva som skal til, skarpheten vi hadde for inntil to kamper siden. Så får vi se da, om dette er tilfeldig eller ikke. Første store test er fredag mot WBA borte.

Eller... I kveld skal vi opp mot Everton i tredje runde av ligacupen. Everton har satt sitt butegn på 6. plassen i Premier League. De har samme poengsum som selveste Manchester City på plassen foran, og med 10 poeng har de kun 3 poeng og svakere målforskjell enn Chelsea. Rafael Benitez og mannskapet har antagelig kapasitet til å kjempe om plassene bak de 4 store i år, som altså er Chelsea, Liverpool og begge Manchester-lagene.
Lørdag hadde laget en svak dag på jobben og tapte med klare 0-3 borte for Aston Villa. Og det er borte de er svakest. 1-1-1 er tallene borte fra Goodison Park mens de har vunnet begge kampene hjemme.

Vi sleit oss til 1-1 og straffer mot Leyton Orient, men var langt bedre enn Oxford hjemme og vant 2-0. Kanskje var det mine gratulasjoner til Oxford for deres avansement på bekostning av oss, ja, før kampen, som gjorde susen, ha-ha!

Karamellgutta kom seg videre fra møtet med Huddersfield i forrige runde, som var deres første i denne cupen denne sesongen, med 2-1 borte. Ser av lagoppstillingen at Benitez brukte flere av de såkalt faste a-spillerne. Det var da også Iwobi og vår tidligere gode spiller Andros Townsend som skåret. Det tyder på at ligacupen tas såpass seriøst at vi kan forvente omtrent det samme i kveld.

Hvem skal Warburton bruke? Vi har et vanvittig kampprogram med 2 kamper i uka over en lang periode - helt fram til neste landslagspause, faktisk, som er i starten av oktober. Han har sagt han vil satse på denne cupen, og jeg antar han velger å spille med noen av de beste som i de to foregående rundene. Men han har garantert kampen fredag i tankene også. Skal vi være med å kjempe om opprykk kan vi ikke tillate oss å slite ut allerede trøtte spillere. WBA slipper billig denne uka ettersom de rusla stille og rolig ut av cupen sist.

I mine øyne er Everton favoritter, både som PL-klubb og på grunn av vår egen situasjon. Om jeg skal driste meg på et tips etter å ha bommet så styggelig til nå blir det 1-2 og borteseier. Hvordan, kan vi se på Viasat 3. Men jeg gratulerer ikke Everton på forskudd.