Av STEINAR SÆTHER

Enda en gang blei vi ikke straffa for en treg start. Enda en gang var vi best foran begge målene. Vi er stødige som få bakover, det som passerer forsvaret passerer nesten aldri Dieng. Og vi har mye kraft og vilje i avslutningene. Det så vi på måten målene våre kom. 

Det med treg start ser ut til å være et fenomen hjemme. Har det noe med press å gjøre? Vel, vi har ikke tapt hjemme heller, så det må jo også ha noe med styrke å gjøre!
Jeg anser det som positivt at Andrè Gray kun kom på lån. Hvis det er sånn at vi faktisk spiller oss opp til høyeste nivå, er det fornuftig å la lånespillerne få kvalifisere seg for en plass på laget via seriespill i Championship. 

Fins det tidligere rangere i Reading sine rekker? Selvsagt, og jeg velger meg Mikele Leigertwood. Han blei født i engelske Enfield i 1982 - med aner fra Antigua og Bermuda. Han var en av mange unge lovende spillere i Wimbledon som etter hvert fikk spilletid under kjente Terry Burton i 2001. Så fulgte Crystal Palace (signert av Iain Dowie) og Sheffield United. I 2007 ble Mikele hentet til QPR av John Gregory. Hos oss fikk han sin beste periode av karrieren. 141 kamper og 12 mål seinere var karrieren over hos oss, og Reading ble neste arbeidsgiver - først ved lån ut sesongen, før han fikk spikret en kontrakt. Det var Neil Warnock som brukte Mikele kun som innbytter, så det var ikke vanskelig å skrive under for de rojale. Mikele er i dag assisterende trener for Reading sitt U18-mannskap.

Reading av i dag, altså så langt denne sesongen, har ikke vært all verden. På de 5 kampene spilt har de rojale tapt 4. Hjemme mot Preston gikk det så vidt veien idèt laget vant 2-1. Begge tapene mot Swansea (hjemme) og Huddersfield var stygge - med henholdsvis 0-3 og 0-4. Laget har da også plassert seg fjerde sist, og har 7-13 i målforskjell.

Manager Paunovic har en del kjente navn i sine rekker. Yiadom, Morrison, Moore, Swift, Drinkwater, Meitè, Joao og Puscas. Har jeg glemt den mest kjente for vår del? Ja, men nei. Junior Hoilett signerte for Reading i sommer fra Cardiff. Jeg mener han holder bra nivå i Championship fortsatt, så han vil gi et ekstra tilskudd til et jevnt over middels mannskap. Er Hoilett den beste? Nei, mitt valg er Jonathan Swift. Han kunne jeg ønske meg i QPR!

Om skader og annet: Fredag kveld ser det ut som tre eller fire mann er ute for Paunovic. For Warburton er Wallace ute med hamstringen sin mens Amos kan være tilbake. Litt tvil rundt Dykes. Chair er skadefri og ved godt mot etter spesielle omstendigheter under landslagsoppholdet for Marokko. Etter kampen mot Guinea måtte de søke dekning på hotellet sitt fordi det var væpnet statskupp hos arrangørlandet. På hotellet kunne de høre lyden av maskingevær... Som alltid, vi må telle opp en times tid før kampstart!

Får Gray sin debut på første forsøk? Det vil treningen sammen med de andre spillerne avgjøre, og det er det kun treningsapparatet som veit. Hvis Dykes er ute etter landslagsspillet, øker sjansen. Da vil Austin enten få med seg Willock eller nettopp Gray der framme. Blir det Gray vil Willock spille litt bak sammen med Chair og Stefan. Kan bli mye gøy ut av det!
Jeg spør som vanlig magen og den svarer at vi vinner 2-1. Begge lag skårer, imidlertid skårer vi det essensielle målet ekstra.