Av STEINAR SÆTHER

Vi er inne i en dårlig trend, ingen tvil om det. Vi var ikke bedre i kampen mot Millwall enn vi var mot Barnsley. Vi var marginalt bedre mot Boro og skåret to mål, som igjen ga ett poeng. Men som det har blitt påpekt av mange på bl.a Facebook denne uka, vi er fortsatt på fjerdeplass og dypt inne i opprykkskampen. Altfor mange har kasta seg på kjøret i sosiale media hvor ukvemsord og dommedagsprofetier har gode vilkår. Jeg forbigår kampen i stillhet, men jeg støtter Warburton, og jeg støtter de andre som står på fornuftens side i denne, for så vidt, forståelige "kampen". Vi supportere gir mye av oss sjøl i støtten til klubben og laget og forventer bedre enn nylig vist.

Dog, enten vi liker det eller ei, så er det få forunt å spille godt i lengre perioder. Vi er blant de aller beste i spillet vårt, i praksis er det kun ledende Fulham og Bournemouth som har spilt bedre enn oss denne sesongen. Og begge har hatt sine down-perioder med!. Blackburn som per dags dato har kommet opp til en tredjeplass, har gjort det gjennom en kruttsterk periode. Men spilte de like godt hele tida? Nei! Og nå er de like mediokre som oss.

Hull City har jeg kun sett èn gang denne sesongen, det var i fjor høst. Virker som klubben har blitt nedprioritert hos tv-selskapene. Uansett har laget spilt seg fram til en rekke gode resultater, dog ikke mange nok. 9-6-17 og 26-36 sier de tørre tallene. Det betyr i praksis at tigrene har tatt poeng i omtrent halvparten av kampene. Vi på vår side har gitt vekk poeng i omtrent halvparten av kampen. Mange måter å lese statistikker på, ja... Borte har Hull 4-3-9, vi ha 8-5-3 hjemme.

At de er plassert som nummer 20 er egentlig som forventet. Manager Sjota Arveladze har ikke all verdens mannskap å plukke fra. Vår "gamle" keeper Matt Ingram har stått i brorparten av kampene mens Baxter har stått i 12. Unge Grealish har spilt alle kampene i forsvar, der har Elder og Bernard spilt litt over 20 kamper. På midten av banen har Docherty spilt nesten alt, her har Smallwood og Honeyman omtrent halvparten. Sistnevnte har trolig vært sesongens beste tiger, han da også skåret 5 mål som er nest best etter spissen Lewis-Potter. Denne igjen er kun 20 år ung og et talent. Eaves er ofte makkeren, men i vinduet kom finske Forss inn. Han har ikke skåret på sine 4 første opptredener, imidlertid har han et potensiale. For de som husker det, spilte han for Brentford, og skåret noen mål som innbytter.

Formen til gjestene er laber. De begynte dårlig, fortsatte dårlig, hevet seg etter hvert, og nå er de dårlige igjen. Samtidig, før helgens kamper er de 10 poeng foran lag 21 på tabellen. Barnsley ser fortapte ut (derfor tapte vi!), Derby har møtt veggen igjen, og Reading sliter som bare rakkern.

Hvem er ute i dag? Dickie soner sin første av to kamper etter å ha fått sitt tiende gule sist. Sanderson får han plass er tipset fra vest i London. Wallace rekker ikke kampen etter skaden sist. McCallum er antagelig på benken etter å ha spilt for U23 i to kamper. To mann ventes ute hos Hull.

Sesongens første bortekamp var nettopp i Hull hvor vi vant hele 3-0. Nye eiere og Arveladze er hovedendringene siden den gang. Om dagens kamp tenker jeg at vi ikke taper. Om vi rusler hjem fornøyde etter å ha vunnet er jeg ikke fullt så sikker på. HU på kupongen!