AV STEINAR SÆTHER

Vi sliter med å avgi poeng hjemme på Loftus Road. Naboene til Blackpool der oppe i nordvest, Blackburn, var bare det andre laget som fikk med seg ett poeng hjem. Vi er kongene av null baklengs! På reis er vi seigere i rævva. På våre ni kamper har vi spilt oss fram til 3-4-2 og 8-8. Den eneste kampen jeg dog gremmes over er det tåpelige tapet i Doncaster 1-2. Regner med at det var den første og siste vi så av den slags ut-av-seg-sjøl-opplevelser.

Blackpool, eller Tangerines som de kalles, var nedrykksdømt av mange. Jeg var og er ikke fullt så sikker på det, og plasserte laget til Paul Ince tett opp mot de seks øverste. Og starten har vært bedre enn sjøl jeg så for meg. Foran møtet med oss har laget spilt seg ned til en sjuende plass. Ned sier jeg fordi laget var lenge med og leflet med oss, Burnley og Leicester om direkte opprykksplass. Litt etter litt avga de poeng og de to siste bortekampene har gitt null poeng mot Yeovil (0-1) og Derby (1-5).

Har laget disiplinære problemer? Spørsmålet er betimelig, for som de fleste har fått med seg ga disse to bortekampene hele 5 røde kort. Av disse er fortsatt 4 uaktuelle i lørdagens kamp. Jeg tenker at antallet er litt tilfeldig høyt men samtidig har ikke enkeltspillere bestått testen det er å møte motgang med positivitet. Klart du kan skylde på dommer`n en og annen gang, som et par av spillerne gjorde, men i det store og hele må du se deg sjøl i speilet og spørre hva fanken du driver med.

Paul Ince sin spillergruppe er ikke stor og vid og disse utvisningene vil ha betydning så lenge de varer. Men det er fortsatt noe kvalitet igjen i det tilgjengelige mannskapet. Tom Ince, sønn til far sin, er utpekt som ei kommende englandsstjerne i sin høyre midtbane- eller vingposisjon. Jeg føler vel at det kan være smart av pappa å selge ham etter sesongslutt mens karrieren er på foreløpig topp. Han kan risikere å stagnere om han forblir utover denne sesongen. Ince junior har skåra seks mål på seksten kamper.

Gilks er ei god målvakt, og har stått alle kampene. Lørdagens sannsynlige stopperpar, Broadfoot og Cathcart, om de blir klarert, er solide. Uten dem har laget veldig dårlig dekning i midten.  Backene Robinson og især Gosling holder mål. Gamlebacken vår, Bradley Orr, er mye skada, som nå. Ved sida av Ince spiller antagelig Basham og Osbourne, som jeg regner som de øvrige nevneverdige av en ventelig midtbanefemmer. Davies eller Delfouenso spiller nok ensom spiss. Om da ikke den tidligere stjerna i de lavere luftlag, Chopra, får en ny sjanse til å skåre sesongens første mål. Han har ikke gjort det på foreløpig ti forsøk.

For å plukke litt statistikk: QPR og Tangerines har møttes totalt 25 ganger og hjemmelaget lørdag har kun tre seiere mot oss! På de fem siste oppgjørene har vi 3-2-0 i vår favør. Hjemme har Tangerines gode 5-3-1 og 12-7. Vi må ikke glemme det i alt suspensjonssnakket. Samtidig har laget bare tre seiere på de tretten siste kampene.

Det er ikke så mye å skrive om oss. Benayoun er ikke klar til dyst, Onuoha og Young har begynt å spille b-kamper igjen og kan bli aktuelle i et hektisk juleprogram. Jeg tipper Harry stiller temmelig likt de siste kampene, om det betyr 4-4-2 eller 4-5-1 er jeg litt i tvil om. Jeg håper han anser dette for en god anledning for offensivt spill.

Jeg tenker 2-0 til oss men vi slurver litt i forsvar på bortebane og gir alternativt Blackpool sjansen til ei eneste skåring.