Av STEINAR SÆTHER

Nå har vi for første gang denne sesongen sett hvilken kapasitet laget vårt har. Første omgang mot Hull tirsdag var årsbeste, uten sammenligning. Intensiteten i taklingene, spillforståelsen,  tekniske ferdigheter og avslttningsegenskapene - omgangen fortjente stående applaus! I andre omgang slapp vi inn ett mål uten at vi var veldig trua. Synes vi fortjente å vinne denne med minimum to mål.

Trur det er mange nå som synes synd på Dykes. La gå, mange vil også ha ham ut av laget - og helst klubben. Undertegnede er dog overbevist om at han etter hvert vil produsere skåringer igjen, selv om han spiller uten selvtillit rettvendt foran mål. Han gremmes særlig over det som ikke blei 4-0. Chair som serverte ballen trodde knapt sine egne øyne. Men han gjør altså livet lettere for nettopp Chair, samt Willock.

Nå fikk vi også se hva gode backer betyr. Laird sitt mål ble jo servert av Paal, og også her er jeg overbevist - denne gang om at vi får se flere mål av backene. Når vi blir så mange innafor seksten hos våre motstandere, vil de miste "tellingen", og dermed får andre enn spydspissene sjansen til å skåre.

Swansea hjemme i Wales i dag. Hjemmelaget har foreløpig plassert seg som nummer fire fra bunnen med 6 poeng. Målskåren er 6-11. Hvor mye kan en forvente av svanene denne sesongen? Når en ser på spillergruppa som manager Russell Martin har til rådighet, vil det overraske meg stort om de spiller seg inn til en plass midt på tabellen, eller over der igjen.
Målmann Fisher er en vanlig god siste skanse. og langt fra Dieng sitt kaliber. Vår gamle helt Manning er god, det veit vi. Sammen med veteranen Kyle Naughton utgjør han det beste der bak. Men det kuleste navnet i forsvaret innehar Harry Darling!

Midtbanen ser ganske sterk ut. Allen, Grimes, Fulton og Ntcham utgjør her kjernen. Obafemi og Piroe er det vanlige spissparet, men de har kun tre mål til sammen. Jamie Paterson har kun tre kamper til nå. En må forvente at han får mer spilletid uten skader, og han er klar nå. Og Cooper kan ha sine lykkestunder.

Sesongens eneste seier (1-0) kom 13. august borte mot Blackpool. Tirsdag endte bortekampen mot Stoke 1-1. Swansea hadde all mulig grunn til å være skuffet, fordi sjansestatistikken tilsa et stort overtak. De var klart best i halvannen omgang, Stoke skapte sin første store sjanse midt i andre omgang. Målet de til slutt fikk, kom på overtid.

Vi har visstnok ingen nye fravær. Roberts er klar for spill, og vår nye mann Tim Iroegbunam på lån fra Aston Villa, kan få sin debut. Tipper han kommer inn underveis i kampen. Waliserne har hentet Fin Stevens på lån fra Brentford. Mulig debut her også. Ellers er èn mann ute med skade.

Som foran kampen mot Hull har jeg en god følelse. Swansea skal i sesongen befinne seg på nedre halvdel, i hvert fall når mai kommer. Vi er i stimen nå og ligner en kandidat til sluttspillet. Med fare for å virke eplekjekk tror jeg denne ender likt med Hull-kampen, altså 3-1 til oss.

PS: Analysen foran kampen mot Huddersfield om ei uke er det Allan Klo som skriver. Undertegnede blir opptatt med bryllup i familien 🙂