AV STEINAR SÆTHER

Var det du Stefan som tipsa resten av gutta om at denne analytikeren i Norge på forhånd hadde sagt "adjøss" til ligacupen før første spark? Tilgir deg gjerne! 

For en deilig måte å ta fullstendig feil på! 2-0 og videre avansement i cupen - uansett hvilken - er ikke hverdagskost. Vi var det klart beste laget og slapp aldri U`ene ordentlig inn i kampen. Vi var best på det aller viktigste i fotball der resultater teller, å tette igjen bak og skåre egne mål. PS: Plymouth tapte med god margin mot Swansea, så jeg tror kanskje vi har lagt dem bak oss for godt 🙂 

Vi ser det i kamp etter kamp, at en av midtstopperne blir med  framover i åpent spill, som Dickie gjorde det tirsdag - BANG! og ledelse. Både han og Barbet, som ikke var med tirsdag, har gode egenskaper med ballen, og Warburton har åpenbart en plan om å bruke dem som et ekstra angrepsvåpen. Begge skyter godt, men det er Dickie som har hatt best uttelling så langt. På såkalte faste situasjoner er alle våre fire midtstoppere vel verdt å markere. De Wijs og Dunne er ikke langt bak de to førstnevnte med tanke på ballkontroll, så vi har noe de aller fleste på vårt nivå ikke har.

Coventry har fått en god start på sesongen. Tre seiere og ett tap så langt. Begge seirene har de prestert hjemme på The Coventry Building Society Arena. Laget til Mark Robins har vunnet eller tapt med ett mål. Kun Barnsley av klubber med god kapasitet har de møtt, og da tapte de 0-1. Ellers har de tre seirene kommet mot Nottingham Forest, Blackpool og Reading.

Mannskapet ser ut til å holde god stand, selv om det antagelig ikke blir sluttspill. I kvalitet bør vi kunne sammenligne dem med nettopp Barnsley, og dem spilte vi U mot forrige helg. Svenske Gyôres har kjent på nettsusen to ganger, det samme som tre av våre gutter har. Vår største styrke i forhold til Coventry er at vi har flere målskårere. Det er ikke tilfeldig at vi har ni mål i serien til nå og Coventry fem.

Om vi lar være å bruke så himla lang tid på å komme i gang i kampen, vil det se annerledes ut enn mot Barnsley, altså tidlig under med to mål.. Det kan bli en ny artig kamp, Robins påstår han vil legge opp til det. Hvor artig det skal bli må vi være med å bestemme. Beina må løpe fort og riktig fra og med kamplederen fløyter til han slutter å gjøre det.

De himmelblå har fire mann ute med skader, det bekreftes fredag kveld. Vi har som vi så i cupen tirsdag, McCallum i kampform for første gang etter overgangen. Amos er veldig nær nå, så vi skal kjenne oss heldige med så få spillere ute. De Wijs da, kommer han på banen klokka fire? Field venter vi også på, men det vil ta sin tid.

Vi har lov å drømme om en ny kamp av kategorien "forrige sesong". Da banka vi de himmelblå gule og blå. Tror neppe det blir enveiskjøring denne gang, imidlertid har vi samme gode mannskapet som sikler på opprykk som sist. Men Coventry mener at også de er et nummer bedre, hvem som sitter igjen med et flir om munnen til slutt...

Jeg anser oss som favoritter til seieren. 2-1 eller 3-1 virker logisk. På tippekupongen legger jeg likevel til en U ved fulltid ettersom vi ikke har klart å beseire våre opponenter i seriespill hjemme.
 
Ennå!