Av STEINAR SÆTHER

1-1 der ute på kysten av midt-England for ei knapp uke sida var ikke verst. Etter to hjemmekamper hvor vi gir vekk til sammen fem poeng, blei uavgjort på en vanskelig bane en delvis seier. Men bare delvis. En litt trygg forestilling var også en litt uspennende forestilling, hvor vi allikevel var veldig nær de ekstra to poengene ettersom Chery bomma fra 2-3 meter like før slutt. Manager Bruce virka da også mest fornøyd av de to managerne - sjøl om Ramsey var positiv han med.

Ny bortekamp, en kortreist sådan. Craven Cottage ligger en times gange fra vår egen Loftus Road - eller om du har ork og fantasi nok, og bor litt vestafor, Acton og videre utover, noen få åretak nedover Themsen. Dette er en bane vi har slitt på gjennom åra. Taarabt og hans famøse busstur halvveis uti et miserabelt tap for få sesonger sida, var egentlig bare et nytt eksempel på hvor dårlig vi har prestert ved elvebredden. 

Tallene derfra er i nyere tid 6-1-1 fordel Harrods sin eier sine apostler. På disse 8 kampene har de fine hyttefolka skåra 12 ganger. Ikke voldsomt imponerende, men når vi kun har skåra mål i to kampene blir det litt tristere for vår del. Denne sesongen har vært alt mulig for hjemmelaget. Disse 2-2-3 som de har oppnådd på sine kun 7 kamper kommer av 1-1-1 hjemme, og da gir bortetallene seg sjøl. 11-11 i målprotokollen understøtter dette. Vi har nå 3-3-2 og 14-13. Om vi ser bort fra 0-2 i Charlton på åpningsdagen av sesongen har vi deretter 2-1-0 på reis. Og endelig fikk Austin sitt mål mot Blackburn rettmessig godkjent. Han er dermed oppe i 7 på 8 kamper mens bestemann hos hyttefolket er Tom Cairney med 3.

Manager Symons har ikke en kjempegod stall å plukke fra. Noen navn er dog verdt å nevne: Han som kunne havna hos oss, Tim Ream, midtstopper av profesjon, er god. Hans makker i forsvaret, waliseren Jazz Richards, blei også nevnt som kjøpsobjekt hos oss i sommer, det samme. Men han er skada og spiller ikke. Midtbanen er den beste lagdelen. Her er en skadefri O`Hara essensiell. Han har ofte selskap av Parker (skada nå), Pringle, Christensen og toppskårer Cairney. Kacaniklic har høyt maksnivå, men også lavt bunnivå. Framme spiller McCormack fast. En tidligere notorisk målskårer som kanskje, jeg sier kanskje, er litt på hell.

Jeg har allerede nevnt to skader hos Fulham. Men det er flere som er ute. Garbutt er garantert ikke delaktig og det er tvil rundt ytterligere tre mann til. Hos oss blir det trangt om plassen i førsteelskeren framover. Fer og Sandro er på det nærmeste klare, Fer kanskje allerede i kveld. I tilfelle må det bli Henry som viker plass, Tozser må etter mitt syn få flere sjanser.

Vi har en god mulighet til å bedre den elendige bortestatistikken vi har på Craven Cottage, under flomlyset i kveld. Jeg er overbevist om at vi unngår tap og ser for meg 2-1 til oss, alternativt en ny kamp som ender 1-1. Jeg trur også at Austin må skåre fra straffemerket om det skal bli tellende skåring i kveld hvis kampen blir så tett som forventa. Åpner kampen seg stiller det seg fort annerledes.