Av STEINAR SÆTHER

14 badge Luton.pngDet gikk verre enn tenkt mot onsdagsuglene. Etter å ha truffet på alle H`er og B`er så langt etter oppstarten, og endog klart å tippe riktig sluttresultat i tre av dem, var jeg i tvil om hvordan kampen mellom to lag uten noe "tabellspennende" å kjempe om ville ende. Tenkte seier med ett mål til ett av lagene igjen, eller eventuelt U som ingen av lagene hadde spilt til dess. 0-3 var jeg ikke i nærheten av. Og vi fikk som fortjent!

Ikke vi som supportere men laget. Stian skreiv noe om at vi kanskje ser på disse kampene som pre-season, og for noen av spillerne kan nok det være en form for forklaring. Andre kommer seg ikke opp på forventa nivå fordi laget har spilt seg ut av opprykkskampen. Det skjedde etter de to første tapene. Å spille uten trøkket fra tribunen er nok også en årsak, men det gjelder alle lag!

I kveld møter vi et Luton Town som virkelig har tatt seg sjøl i nakkeskinnet! Overlevelsesevnen var ved seriestart i august i fjor, kun måtelig til stede. Og de sleit voldsomt i en del kamper, slapp inn mye mål, enda flere enn de sjøl skåra - som ikke var så ille. De kniva hele tida med Barnsley om å unngå nederste plass på tabellen. Og det gjør de fortsatt, må vite. 

Imidlertid er formen god. 2-1-2 på de fem siste gir håp om overlevelse. Faktumet er at  fra Stoke på 17. plass og ned til Barnsley helt i bunnen, er det kun 6 lusne poeng. Barnsley har 43 poeng, Luton har 44 og Hull 45 under streken. Over streken har Charlton 46, Huddersfield og M`Boro  47 mens Birmingham og Stoke har 49. Vi er nederste lag på tabellen uten noe å frykte ettersom det nå er kun 9 poeng å fordele. Som for noen er livsviktige. Målforskjell kan komme til å spille en stor rolle om halvannen uke.

Sett i lys av tabellsituasjonen er Luton favoritter i kveld. Likevel blir jeg ikke "sjokkert" om vi får noe med oss fra kampen. Luton har ikke et godt lag, det er derfor de befinner seg der de vittelig gjør. Har vi minst et halvt lag som klarer å manne seg opp under den lyse kveldshimmelen, har vi en sjanse. Mitt tips på morran er dog 2-1 til hjemmelaget