Av STEINAR SÆTHER 

Maksimalt ett poeng, du liksom! Nå kunne det faktisk ha skjedd om ikke vår nyoppfunnede målskårer Dykes hadde kjent duften av nettmaskene til Swansea like før slutt. En U i kampen tirsdag ville vært blodig urettferdig, for vi lå nivået over hjemmelaget det meste av kampen. At fotball er, som livet for øvrig,  sjelden helt rettferdig - så det kunne skjedd her også at hjemmelaget skåret.  Men Lumley gjorde igjen sine saker strålende, så om svaneflokken kunne skåret èn gang, ja, da kunne vi hatt både tre og fire mål. Faktumet er at vi gjorde en ny glimrende kamp!

Norwich har allerede rykka opp til Premier League. Det blei klart etter at Luton slo Watford i spillerunden før. At Watford slo Norwich på Carrow Road nå tirsdag betyr ikke annet enn at kampen om seriemesterskapet fortsatt er litt åpent. Kanarifugla leder med 5 poeng på Watford når det gjenstår 3 kamper. Om vi slår pip-pip`ene i dag og Watford vinner mot Millwall hjemme samme tid, kan det bli spennende. Millwall på sin side har slakka litt av med 2 tap og en på rappen. 1-4 for Bournemouth var svakt, eller, forresten, sterk av "sørlendingene". Etter kampene i midtuka ser det ganske klart ut hvem som spiller i sluttspillet etter serieslutt. Barnsley må gjøre mye feil - og Reading mye riktig - om de ikke klarer en forbløffende plass blant de 4 bak opprykkslagene. 

Norwich har spilt så bra i en som vanlig vanskelig serie, at de står med 27-9-7 og 66-32. De er naturlig nok laget som har vunnet flest kamper, men både Bournemouth og Brentford har skåret flere mål. Kun Watford har sluppet inn færre mål, imponerende 28 mot 32.

Det går ellers gjetord om at kampen mot Huddersfield, som de vant hele 7-0 nylig, er en av de beste kampene noe lag har spilt i Championship gjennom alle disse årene. Særlig andre omgang var visstnok et skue. De roa ned til 1-0 borte over Derby, før de to tapene kom. Tapene kom mot Bournemouth og, altså, Watford.

Ledelsen i Norwich gjorde et klokt valg da de valgte å beholde manager Farke på tross av nedrykket. Han fikk laget opp i Premier League og han rykka ned på første forsøk - før han igjen har tatt kanarifugla til det øverste nivået.

En foretrukken førsteellever er Krul, Aarons, Hanley, Zimmermann, Gibson, Vrancic, Skipp, Cantwell, Buendia, Pukki (med sine 25 mål) og McLean. En som er langt unna plass på førstelaget er Ørjan Håskjold Nyland, han har ennå ikke fått keepertrøya over hodet enda. Alexander Tettey har spilt i 16 kamper. Den mørkhudede trønderen har opparbeidet seg en fantastisk status i klubben, dedikert som han har vært gjennom så mange sesonger. Hugill har ofte vært innbytter og han har levert 4 mål.

Farke opplyser at ståa i Norfolk før avreise er helt fin, med 2 mann ute - som de har vært ei stund. Dog ingen han savner veldig. Dieng kan bli klar igjen etter den knekte nesa er der den skal være - men vi har da Lumley! Cameron må vente litt til. 

Kanarifugla har lyst til å avgjøre seriemesterskapet til sin fordel så fort som mulig. De har 3 kamper på å få den ene viktige seieren. Det kan gå utover oss i ettermiddag, vi må ikke tro noe annet enn at de vil gå ut i hundre for et tidlig mål. Vårt store håp er at gutta fortsetter det solide spillet fra de to siste kampene. Da er det håp om poeng for oss. HB på tippekupongen. 2-1 eller 1-3?