Av STEINAR SÆTHER

Det ble et erketypisk resultat borte på John Smith`s Stadium. Det var nesten som resultatet 1-1 var fastsatt på forhånd. To lag  i samme begredelige form, det presumptivt beste som bortelag - sistnevnte som tar ledelsen, og videre ikke makter å holde det presumptivt dårligste på god nok avstand. Vår egen Neil Critchley sitter nok trygt i managerstolen, manager hos Huddersfield ble takket av for innsatsen nå onsdag.

Denne uka begynte med at vi sikret oss spissen Chris Martin, en sterk og skåringssikker spiss. Det har han vist gjennom mer enn et tiår. Han ble frigitt av Bristol City i januarvinduet, og det kan - understreker "kan" - være skåringssvake oss sin lykke. Kan godt hende at han og Jamal Lowe klikker godt sammen. Og en Roberts på sitt beste vil bidra sterkt - om han holder seg skadefri... Og bakom vil nok Dykes dytte på for en plass igjen når han er sykdomsfri. Blir vi noen monstre foran mål av disse 4 årsakene, med Chair og en formsvak Willock ved siden av dem igjen? Well, give us hope!

Millwall kommer til Loftus Road etter å ha klatret sakte og rolig oppover tabellen. De har endog vært innafor sluttspillssonen. Nå er de like utenfor, plass 8, med 12-7-9 og 34-28. Lions er kun ett poeng og 3 mål dårligere enn WBA på 6. plass. Vi er fortsatt plassert i midten, som nummer 14, etter den lange og labre perioden vår.

Laget ledes fortsatt av Gary Rowett. Ingen grunn til å skifte han ut! Rowett har brukt to målvakter denne sesongen, Bialkowski og Long med henholdsvis 10 og 18 kamper. Nå er det Long som regjerer der bak. Rowett satser på 4-2-3-1, og i det bakre leddet spiller Wallace og McNamara på sidene, mens Cresswell og Cooper bekler stopperplassene. Den defensive toeren er ofte Saville og Mitchell. Verdt å merke seg at kun et fåtall spillere har gjort tjeneste i de bakre rekker. Lite skader og godt samspill er fasiten! 

Treeren bak spissen inneholder for tiden Bennett (skadet sist), Honeyman og Flemming. Sistnevnte har tatt Championship med storm etter overgangen fra Fortuna Sittard foran denne sesongen. Han er garantist for +10 mål per sesong også i vår knallharde liga, slik han var i nederlandsk toppserie. Han er kun 24 år, og han vil trolig skaffe gode inntekter ved et fremtidig salg. Spissen Bradshaw har også 7 mål. Disse to har ergo produsert til sammen 17 av Løvenes 28 mål! Også fremover på banen har Løvene hatt lite skader.

Ærlig talt, jeg er misunnelig på Rowett og hans mannskap. Tenk om vi hadde hatt like lite skader... Min overbevisning er at vi ville vært i opprykksstriden uten mange av skadene på de viktige spillerne våre. Kun Dieng har sluppet unna! 

Det ser bedre ut enn på lang tid med kun Richards, Balogun og Dykes ute. Men dog et minus hvis Roberts også er ute. Hvorvidt nykomlingen Martin starter kampen, er jeg tvilrådig til. Jeg regner ikke med at Martin er kampklar enda. Et innhopp på et tidspunkt i andre omgang er mer logisk. Gi ham ei uke til med trening, så kan han være aktuell i startoppstillingen. Men Lowe starter nok igjen. Starter Amos - som er klar?

5 løver er ute mot oss, Bennett altså blant dem. Litt tvil rundt et par til. Millwall stiller likevel sterkt!

Om denne kampen skal tildeles en favoritt, vil det være bortelaget. Vi må mer enn noe annet rydde opp i forsvaret, ikke minst blant stopperne! Det har vært en del rot seinest hvor vi har blitt hardt straffet. Tror ikke det blir tre poeng, men vi kan få med oss det ene. Hvis. Om. Atte!