Av STEINAR SÆTHER

Et nytt tap, dessverre. Et nytt tap med ett mål, et tap som var fortjent. Vi må erkjenne at når våre opponenter bruker fart og muskler som en del av kampplanen, da sliter vi. Vi blir ikke overkjørt, vi blir derimot litt for små. Og da slipper vi inn enkle mål, to i tallet denne gangen. Vi var ikke dårlige i første omgang, men når vi ikke har løsningene, blant annet de riktige bevegelsene, skal det mye til før vi blir farlige foran mål. Løvene blir invitert av forsvaret èn gang, og dermed er vi underdanige. Løvene hvassere i andre omgang, like fullt er det forsvaret som gir bort nummer to også. Målet vi reduserer med er av god klasse, og Martin sin pannebrask kan være gull verdt utover våren!

Sunderland er langveisfarende fanter i kveld. Under ledelse av Tony Mowbray har laget spilt seg opp til nærmeste plass under opprykkssonen. 45 poeng er foreløpig sum på kontoen, som igjen betyr ett poeng bak både Watford og Millwall på plassene innenfor den attraktive sonen. Målforskjellen er bedre enn hos de to foran, by the way! Bortetallene er såpass gode som 6-4-4!

Patterson har vært god sesongen gjennom så langt bakerst. Han har da også spilt samtlige minutter. 4-2-3-1 er populært i Championship, så også et system Mowbray hegner om. De fire foran målvakten kan være Batth og Ballard som midtstoppere, mens Alese og Hume løper opp og ned på kantene, med basis i forsvar. Også forsvaret har fungert godt så langt selv om enkelte skader har gjort at flere av spillerne "kun" har spilt noe over halvparten av kampene. Toeren foran forsvaret kan igjen bli Neil og Michut, men også Ba og O`Nien har betydelig spilletid i de posisjonene. Treeren bak spissen skiftes ofte fra kamp til kamp. Sist spilte Diallo, Clarke og Roberts, hvorpå de to førstnevnte ble skiftet ut med Pritchard og Bennette. Spiss var Gelhard.

Mange spillere som har 12 til 23 kamper er skadet. Den klart mestskårende er spissen Stewart med 10 mål, han var ikke i troppen sist. Diallo med 7 ble altså byttet ut. Potensielt kan 6-7 være ute med skade. Samtidig sier Mowbray at han vil rotere på mannskapet i kveld. Forvent dog ikke at de svarte kattene stiller uten klør.

Mannskapet som Mowbray jobber med er spennende. Et fremtidsprosjekt? I a-stallen fins flust med ungt talent, se bare her: Èn er fortsatt 15, to andre er 16. Fra og med 20 og yngre er det foruten de tre yngste (uten spilletid), hele 13 spillere. Og flere av dem får betydelig spilletid. Målvakten Patterson er kun 22, og de andre som kjemper om en plass i mål er henholdsvis 21 og 24. Kun to mann er over 30, og fire er 26 til 28. Resten som fortsatt er unge befinner seg aldersmessig mellom 22 og 26.

Vi slipper visst ikke opp for skader likevel. Willock fikk 7-8 minutter som innbytter før han måtte returnere ut av banen. Dykes og Balogun er ikke klare enda og Clarke-Salter forblir lenge ute, sier siste nyhetsbulletein. Roberts kan være tilbake i kveld. Tipper ellers at Martin får mer spilletid nå enn sist, for vi (les; Critchley) trenger sårt noen som får den j#¤%& ballen i mål! Amos er klar.

Jeg tenker likt foran denne kampen som jeg gjorde foran kampen mot Millwall: Tror ikke på seier men at vi kan klare et nytt poeng. For små sist, likevel kan vi heve oss nå. I midten av august spilte lagene 2-2 på Stadium of Light, og vi kan oppnå det samme nå.