Av DAG HÅKON HELLEVIK

Når vi ikke klarer å beseire middels god motstand, som f.eks Stoke og Rotherham borte, er det likevel betryggende at vi kjemper oss tilbake til i hvert fall ett poeng når vi ligger under. Men vi må snøre igjen sekken bakover. To baklengs i hver kamp er ikke kritisk men vi sliter sjøl med å skåre mer enn to i kampene, så tegninga er grei den...

Tigergutta fra Hull med Markus Henriksen aus Norwegen som kaptein, har starta ganske dårlig. Enkelte gullkorn har det blitt, men i det store og hele en miserabel høst. De er ett av fire lag med 17 poeng, og på grunn av dårlig målforskjell (16-26) er de tredje sist. Kun Bolton og Ipswich er bak, sistnevnte trenger et skikkelig oppsving. 4-5-10 for tigergutta sin del, forteller at de tar poeng i halvparten av kampene, skjønt antall seiere blir lett avslørt som for få. 

Vi som starta verre enn verst med fire strake tap er nå det sjuende beste laget når det snakkes om antall seiere. Og det blei ingen endring sida forrige helg når vi spilte 2-2 i Rotherham; vi er fortsatt nest beste klubb fra og med femte serierunde etter Norwich!

Hull-manager Adkins har flere kjente spillere i mannskapet sitt. Men plassen innafor nedrykkssona er ikke tilfeldig. Marshall er en rutinert sisteskanse, han har spilt samtlige minutter. Forsvarsrekka inneholder navn som Lichtaj, Elthick og Kane, men 6-7 spillere har rikelig med spilletid. Midtbanesjef er utvilsomt Henriksen. Med seg har han ikke de mest spennende spillerne, Batty på 20 spiller de fleste kampene og newzealandske Irvine likeså. Fremst er det Campbell og Bowen som leverer, de har til sammen 10 mål. 

Fredag kveld kan det se ut som opptil 5 mann kan være for Adkins, Henriksen er en av dem som kan være ute. McClaren har antagelig ingen endringer sida tirsdag - foruten den eller de som skiftes ut på grunn av tett antall kamper. 

1-4-4 er det vi har å slå i bordet med på de siste kampene mot tigergutta, seieren kom i tilsvarende kamp i fjor. I to av de tre siste kampene på Loftus Road har de reist hjem med rov, før det hadde vi kun to tap på hele nitten kamper samme sted.

Vi er favoritter, ngen tvil om det. Men vi er en favoritt i fare om vi fortsetter å være uryddige i forsvaret. Jeg har på følelsen at vi kommer under i første omgang, og i tilfelle er det alt annet enn sikkert at vi beseirer gjestene. Kan fort bli 2-2 en gang til.