Av STEINAR SÆTHER

Så nær!

Ingen kunne sagt noe på om vi tok med oss alle tre poengene mot Blades. Plutselig var vi et helt annet lag hvor vi vant duellene - de aller fleste, faktisk - og gjorde livet virkelig surt for godtspillende gjester. Fra 80% innsats mot Luton til 100% mandag. Merkelig at vi kan svinge sånn... 

Fleetwood Town FC oppsto i 1908, da som Fleetwood uten tillegg. Siden har de hett bl.a Fleetwood Wanderers, før de så seint som 2002 tok tilbake navnet som de hadde i flere tiår fra 20-tallet og framover. Småbyen Fleetwood er lokalisert ved sjøen i Lancashire ikke langt fra Blackpool, som regnes som deres argeste rivaler. Tror de fleste har fått med seg at banen Highbury ikke er Arsenal sin gamle! Ikke plass til så mange på tribunen, for det er kun 5 327 tilskuere når det er fullt. Henimot halvparten av plassene er ståplasser, og det er bortefansen som må stå. Kjælenavnet er forøvrig the Fishermen, som gir en viss logikk ettersom byen tilhører kyststripa The Fylde Coast. 

Manager er skotske Scott Brown, en tidligere sterk og god klubbspiller i selveste Celtic. Han spilte i hele 14 sesonger og er 9 ganger ligamester med storklubben i Skottland - og flere cupmesterskap. Han ble endog kåret til Årets Spiller i Skottland to ganger. Landslagsspiller har han også vært. Han er kun 37 år og kommer fra spillerkarriere tett opptil manageryrket. 
Scott Brown er så vidt jeg kan lete meg fram til, den klart mest kjente personen blant managere og spillere gjennom historien. Om en skal nevne en nummer 2 må det bli Micky Mellon, også det en manager med tidligere spillerkarriere. Kan ellers ikke finne tidligere QPR-navn noe sted. Ikke har vi møttes, heller. Så Fleetwood Town FC er altså splitter nytt bekjentskap for oss.
Spennende!

Fishermen står med tallene 6-11-7 og 28-25 i League One. Siste kamp var borte mot Shrewsbury hvor Fleetwood slo til med 3-0. Det er ikke hjemme på Highbury de imponerer mest, for der står de med 2-5-4 og 10-10. Laget er med andre ord vriene å slå samtidig som de i altfor liten grad klarer å avgjøre kampene. For å komme til tredje runde i cupen har de slått ut Ebbsfleet og tabellnaboen i League One, Oxford United. 

Om fravær kan en si at hjemmelaget helt sikkert mangler èn mann. Vi har Laird og JCS tilbake. Om Stefan får spilletid er i det blå helt til lagoppstillingen blir offentliggjort. Balogun forblir ute litt til. 

Jeg tror Critchley vil sende utpå et sterkt lag, særlig fordi vi ikke har kamp igjen før neste lørdag. Med det som utgangspunkt håper jeg vi klarer å gi nok kraft i spillet, og nøyaktighet i pasninger og avslutninger, slik at vi havner oppi hatten til neste runde. Mitt tips blir 0-2 til oss. 

Come on U Rssss, let`s give it a go!