Av STEINAR SÆTHER

I våre to siste kamper har vi vunnet ett poeng i hver av dem, mot Bolton 3 min på overtid og mot uglene redder Smithie ei straffe rett før vi gjør 1-0 på Hillsborough. Skåring der og vi hadde ikke fått med poeng hjem, er min påstand. Generelt gjorde vi en god forsvarskamp tirsdag kveld, og det som forsvaret ikke rydda unna tok en særdeles god Smithie seg av. Det skal bli vanskelig for nye Ingram å få spilletid.

Birminghams tredje beste mannskap, Birmingham City, kommer med ålreit sjøltillit til dagens kamp. Gary Rowetts disipler har plassert seg akkurat utafor sluttspillssona, på en sjuendeplass. Veien opp til Sheffields onsdagsugler er 4 poeng, men dagens motstander har 2 kamper til gode. Brums sine 51 poeng kommer av følgende fasit: 14-9-9 og 39-30 totalt. Hjemme på St. Andrews  har de ikke vært feilfrie, 8-2-6 og 18-16, mens rundt omkring ellers i landet viser de opprykkstendenser med 6-7-3 og 21-14. 

De 3 tapene har kommet mot uglene 2. juledag 0-3, Brighton seint i november 1-2 og Hull seint i oktober 0-2. Men de har holdt Middlesbrough og Burnley til hhv 0-0 og 2-2. De har også likt seg godt i London denne sesongen med 2-0 over Brentford og 5-2 over Fulham i sine foreløpige to kamper der nede. 3-0 over Derby er heller ikke å forakte... De to siste bortekampene har dog vært "passelige". 0-0 i både Rotherham og Bristol gir oss håp!

Mannskapet har merka sine skader i år, derfor er plasseringen ganske imponerende. Mye av æren for å ha skapt et LAG tilfaller sjølsagt Gary Rowett. I målet spiller Kuszczak fast. Foran seg har 3 mann vært nesten like faste; Grounds, Morrison og Caddis mens spillere som Robinson og Spector har alternert mest. Midtbanen har bestått av særlig 6 mann med mye spilletid: Kieftenbeld, Toral, Gleeson, Maghoma, Davis og Cotterill. Fremst spiller toppskårer Donaldson (7 til nå) de fleste kampene. Her veksler Solomon-Otabor og Vaughan på å assistere. Danske Brock-Madsen er ofte skada og har av den grunn spilt lite. Legg merke til at mange spillere skårer mål for Brums. Forsvaret har bidratt med 10, midtbanen har produsert 20 mens spissene har 8 totalt. Hvem markerer du på hjørnespark og frispark da?

Flere spillere kan være ute for Rowett. 3 mann spiller garantert ikke, lørdag morgen skrives det at ytterligere 3-4 kan forbli på sidelinja når det sparkes i gang. Hos oss er Traorè - han ja! - utafor på alle mulige måter. Vi venter fortsatt på Robinsons tilbakekomst mens, simsalabim, Faurlin blir meldt skadefri! Chery og Mackie skal også være spillbare.

Vi har vunnet de to siste hjemmekampene mot Brums 2-0. Bortekampen i oktober endte med tap 1-2. Sesongstatistikken viser at vi sammen med Ipswich, har skåra flest mål med skallen (12 stk) denne sesongen. Den viser også at Brums er det laget i hele championship som har prosentvis lavest ballkontroll med særs lave 42,55. Nest nederst befinner Rotherham seg med 46,11%. Vi er altså ikke så ille som det ser ut for, tru det eller ei!

På min egen tippekupong setter jeg UB på denne. Magefølelsen sier den tredje på rad som ender 1-1 men ser ikke helt bort fra 0-1 heller. Statistikken nettopp nevnt viser at Brums er sterke på overganger mens de tetter godt igjen i forsvar. 0-0 ved pause, ingen protester på det?