Av DAG HÅKON HELLEVIK

Tre spillemål på 360 minutter er lite, også for en tropp som har vært meget tynt besatt med spisskompetanse. Vi kan jo imidlertid føye til at det var bra vi faktisk scoret da vi fikk straffespark, for det var ingen selvfølge i 2018/19. Kanskje Ebere Eze blir vår faste skytter i år, slik at vi slipper flere fiaskoer av den typen Nahki Wells sto for?

Uansett undrer vi oss litt over at det skal være mulig å tape for nivå-5-klubben Boreham Wood, om det er feriefotball aldri så mye. Seier over Oxford må det være lov å forlange, mens et tap for Austria Wien ikke er så veldig merkelig. Spillerne var forhåpentligvis støle etter en knallhard uke på leir, og motstanderen lå foran oss i løypa ettersom serien i Østerrike starter før den engelske.

line up.jpg

Viktigere var det imidlertid at de som så den siste kampen, mot Watford hjemme på en stadion som vi heretter kaller Kiyan Prince, opplevde et positivt QPR-lag som skapte sjanser og som i perioder var fullt på høyde med motstanderne. Igjen må vi ta forbehold, en glimrende generalprøve mot tyske Union Berlin i juli ifjor ble fulgt opp av en katastrofal sesongstart, og dessuten var det denne gangen QPR som lå en uke foran våre PL-motstandere i sesongoppkjøringen.

Likevel skal vi ta imot det vi fikk med takk. Vi fikk se Bright Osayi-Samuel gli igjennom Watfords forsvar og legge et skudd som traff innsiden av stolpen før det gikk ut. Vi fikk se gode sjanser til spillere som Jan Mlakar, Luke Amos, Ilias Chair og Ola Shopido, som alle med litt flaks kunne levert tellende resultater.Vi fikk se et forsvar som holdt motstanderne på avstand og som bare kapitulerte da et skudd fra Etienne Capoue rikosjerte av støvelen til Yoann Barbet.

Mer interessant enn kampresultatene er det kanskje å se hvilke spillere som har fått mest spilletid i de fire kampene. Av de som har forlatt klubben er Darnell Furlong den eneste som har spilt. Han fikk 90 + 45 minutter mot Austria og Boreham Wood, kanskje en indikasjon på at hans avgang ikke var planlagt. Ebere Eze, Ryan Manning og nyervervelsen Dominic Ball har alle fått fire kamper og til sammen 300 minutter eller mer, Manning har fortsatt som omskolert venstreback etter å ha kommet til klubben som angriper. Det kan love godt for irlenderen som ikke fikk all verden av tillit under McClaren.

I mål har Joe Lumley fått markant mer spilletid enn Warburtons egen rekrutt Liam Kelly, og av forsvarsspillerne som allerede er etablerte i klubben har Grant Hall fått nesten tre ganger så mange minutter som Toni Leistner. I tillegg til Hall ser også Ola Shopido ut til å være på vei tilbake fra de døde. Både han, Scowen og Osayi-Samuel har loggført 240-250 minutter. Av nykommerne i tillegg til Ball har Barbet og Amos fått mest tid på banen, og blant de mer perifere fra fjorårets U23-stall er det Niko Hamalainen og Charlie Owens som har fått sjansen til å vise seg frem. Dethar ikke Lewis Walker fått, den unge angriperen som slapp til noen ganger i april og mai.

Tabellen nedenfor viser hvor mange kamper og hvor mange spilleminutter hver enkelt har fått i de fire kampene. Ettersom Warburton har byttet mye mindre i løpet av kampene enn hva McClaren og Holloway før ham har gjort, har vi også tatt med hvor mange ganger hver enkelt har fått fullføre 90 minutter.

Dette sier en del om hvem Warburton kan tenkes å foretrekke når alvoret begynner, men ikke alt. Lee Wallace har ikke spilt, han har slitt med en liten skade, og dessuten må vi ha i bakhodet at verken Geoff Cameron, Jordan Hugill, Todd Kane eller Marc Pugh kom til klubben tidlig nok til å være aktuelle. Det samme gjelder Jan Mlakar, som såvidt ankom tidsnok til å få spille mot Watford.

Mass Luongo har trent med U23-laget fordi klubben ser for seg at han kommer til å forlate oss. Det samme gjelder David Wheeler, som nå har signert for Wycombe, og Sean Goss.

Dominic Ball       345 minutter på 4 kamper (3 x 90)

Ebere Eze          323 minutter på 4 kamper (2 x 90)

Ryan Manning    300 minutter på 4 kamper (2 x 90)

Yoann Barbet    295 minutter på 4 kamper (1 x 90)

Grant Hall          273 minutter på 4 kamper

Joe Lumley        263 minutter på 4 kamper (1 x 90)

Luke Amos        255 minutter på 4 kamper (1 x 90)

Ola Shopido      240 minutter på 4 kamper (2 x 90)

Josh Scowen    240 minutter på 4 kamper (2 x 90)

Bright O-Samuel  240 minutter på 4 kamper (2 x 90)

Angel Rangell    175 minutter på 3 kamper

Aramide Oteh    157 minutter på 3 kamper (1 x 90)

Ilias Chair          110 minutter på 3 kamper

Niko Hamalainen  105 minutter på 3 kamper

Toni Leistner     100 minutter på 4 kamper

Liam Kelly           97 minutter på 3 kamper

Charlie Owens   82 minutter på 4 kamper

Jan Mlakar         70 minutter i 1 kamp

Conor Masterson  65 minutter på 3 kamper

Matt Smith          60 minutter i 1 kamp

 

De fire kampene:

austria.jpg

Austria Wien - QPR 3-1 (Josh Scowen)

Fredag 12. juli

Joe Lumley (Liam Kelly 46); Darnell Furlong, Grant Hall (ToniLeistner 60), Yoann Barbet (Conor Masterson 75), Ryan Manning; Luke Amos (Niko Hamalainen 46), Dom Ball (Charlie Owens 75); Ola Shodipo, Josh Scowen, Ebere Eze; Aramide Oteh (Bright Osayi-Samuel 60).

boreham.jpg

Boreham Wood - QPR 2-1 (Ebere Eze str)

tirsdag 16. juli

Liam Kelly (Joe Lumley 46), Angel Rangel (Darnell Furlong 46),Grant Hall (Toni Leistner 70), Yoann Barbet (Conor Masterson 70), Ryan Manning Niko Hamalainen 60), Dom Ball, Luke Amos (Charlie Owens 60), Ebere Eze (Ola Shodipo 60), Ilias Chair (Josh Scowen 60), Bright Osayi-Samuel, Aramide Oteh.

oxford.jpg

 

Oxford - QPR 1-2 (Luke Amos 2)
Lørdag 20. juli

Joe Lumley; Angel Rangel (Conor Masterson 61), Grant Hall (CharlieOwens 61), Yoann Barbet (Toni Leistner 61), Ryan Manning (Niko Hamalainen 61); Luke Amos (Ilias Chair 61), Dom Ball; Ola Shodipo, Josh Scowen, Bright Osayi-Samuel; Ebere Eze

watford.jpg

 

QPR - Watford 0-1
Lørdag 27. juli

Joe Lumley (Liam Kelly 83); Angel Rangel (Toni Leistner 70),Grant Hall (Charlie Owen 83), Yoann Barbet, Ryan Manning; Matt Smith (Josh Scowen 60), Dom Ball; Luke Amos, Bright Osayi-Samuel (Ola Shodipo 60), Ebere Eze (Aramide Oteh 83); Jan Mlakar (Ilias Chair 70)