Av STEINAR SÆTHER

Det var godt å se ballen fyke inn til 2-1 mandag. At det er en åpenbar kandidat til Årets Mål i Championship er en fin bonus. Det var tre flotte skåringer vi fikk oppleve, og at vi fikk det siste var høyst fortjent. Etter hvert som kampen skred framover var det kun ett lag som hadde kapasiteten til å skåre. Oss. 

Geitebukkene begynte friskt og fikk den første i nettet etter at vi ikke fikk linja bak til å fungere. Derby beholdt ledelsen til pause uten å skape mer framover. Vi var ikke spesielt gode, men jeg tror at om vi hadde fått fram den forløsende nest siste pasningen, så kunne det sett annerledes ut allerede ved pause. 

Den nest siste pasningen fra Austin like etter oppstart av andre omgang, var prima. Da Willock bredsidet ballen i krysset etter var kampen om tre poeng over for Derby, De hanglet videre uten annet å kjempe for enn det ene poenget - godt for oss at de ikke klarte det. Vi klatra dermed opp til bronseplass.

I ettermiddag kommer en kandidat til sluttspillet på besøk. Stoke City starta sesongen i god stil og beviste at tipset om en passering høyt oppe mai, var velbegrunnet. Etter hvert har skadene gjort ambisjonen mer vrien å gjennomføre. Eksempelvis har de tapt de to siste kampene. Oktober var også en dårlig måned. Likevel er de nummer 7 med 9-4-7 og 24-21, som er fire poeng bak oss. 

Martin O`Neill er en dreven manager. Han har måttet bruke to målvakter, Bursik og Davies, på grunn av skader. I forsvaret spiller Tymon, Souttar (broren til Souttar i Hearts som vi skal være nysgjerrige på), Wilmot og Smith de aller fleste kampene. Innlånte Østigård fra Brighton har 13 kamper så langt. Midtbanen har ei stjerne, Vrancic. Han er pur kvalitet på dette nivået! Allen, Sawyers og Clucas pleier ellers å spille, som gjør denne lagdelen til en av de beste i divisjonen. I front veksler Brown, Surridge og Fletcher på å spille. De har 10 mål fordelt mellom seg.
 
Skader hos lagene: Vi har garantert tre mann ute hvorav Dykes er mest interessant på denne siden av - kanskje - februar. Stefan og Wallace aller viktigst av de tre siste. Ball, Amos og Field klør i leggene etter å få spille! Hod pottemakerne er minst fire av dem ute. Som vanlig blir det vareopptelling utpå dagen hos begge lag.

Antall fravær hos lagene kan få noe å si. Jeg er temmelig sikker på at våre nest beste er bedre enn Stoke sine, derfor holder jeg uansett gutta våre som favoritter. Om jeg skal driste meg til et stalltips i dag også, blir det 2-1, eller aller helst 2-0 og en deilig hjemmeseier.