Av STEINAR SÆTHER 

1-1 og en ganske underholdende kamp for både den harde kjerne og "de andre". Ett poeng er da også ett poeng, og avstanden nedad er mer enn god nå. Litt for langt oppover til gull og grønne grassmatter får så være, viktigst er det å være garantert nytt opphold der vi er nå, og kunne bygge videre på det stadig bedre og bedre mannskapet vi har. Videre var det skøy å se at Dykes ikke helt hadde glemt gamle kunster - og jeg synes det var fortjent at Lee Wallace ble tildelt Månedens Spiller!

Første kamp etter pausa er i dag hjemme mot Coventry City. Klubben har 11 poeng mindre enn oss og er nede på 20. plass. De himmelblå begynte som forventa ganske bra, lenge lå de på øvre halvdel av tabellen - like forventa har de møtt om ikke veggen, så sliter de med å få med seg nok poeng nå. Det med tanke på overlevelse. 

De fem siste kampene før pausa, 1-2-2, oppsummerer egentlig sesongen hit. De store tallene er 9-12-16. Ergo er det større sjanser for uavgjort enn seier når de kaprer poeng. Siden Coventry er bortelaget i kampen er det greit å vite at de har stusselige 2-5-11 utenfor egen bygrense. Synd da, at vi ikke er guds gave til hjemmelagsfotballen, vi har 8-4-7 på KPFS. Det må imidlertid nevnes at Coventry spiller hjemmekampene på banen til Birmingham City.

De skårer litt færre mål enn oss, og slipper inn litt flere. Vi har 39-43 mens gjestene kan slå i bordet med 32-48. Manager Mark Robins har ingen målskårere, tre spillere har henholdsvis 5, 4 og 4, deretter har nestemann 2... Altså har de det verre enn oss.

To målvakter er brukt så langt, de har 22 og 16 kamper, skader må ta skylda for det. Forsvaret har mange spillere som spiller mye, hele 8 spillere har spilt 13 kamper eller fler. Den ene er Leo Østigård som fikk sin landslagsdebut under Lars Lagerbäck, og som var i den rekordstore troppen til Ståle Solbakken - hvor han ikke fikk spilleminutter mot noen av de tre kampene til Norge. På midtbanen har 7 spillere fler enn 13 kamper og i front 5 spillere fler enn 10 kamper. De tre mest kjente er kapteinen Rose pluss MacFadzean og Allen.

Manager Robins har vært uheldig med skader samtidig som mannskapet ikke har klart å prestere over tid. De to ingrediensene henger ofte nøye sammen, så når sesongen "starta for fullt" fikk laget det tøffere enn de sikkert håpet på. Det er på morrakvisten vrient å finne noe om skadesituasjonen foran kampen i dag - kanskje fordi vi ikke skal vite det...? Det vil si, jeg har sporet opp at det er tvil rundt hele 6 spillere mens to er tilbake i troppen, altså er det uvisst 🙂 Warburton har de samme gamle på skadelista mens det er tvil rundt De Wijs og Ball, etter at de tusla slukøra av banen mot Reading sist. Ingen av spillerne som var ute i landslagsærend har kommet skada tilbake. Om alle spiller, er en helt annen sak. Jeg mener, en blir ikke mindre sliten av å reise langt i pausa fra seriespillet, og endog spille.

Jeg ser for meg en knapp hjemmeseier i en kamp som også har potensiale til å bli underholdende. Skal vi si 2-1 eller 3-2? God kamp, kjære rangere!