Av STEINAR SÆTHER

Tre tabber, tre mål. Litt rart egentlig, jeg som kan ta sofaen med storm når QPR spiller, følte ingenting underveis. Ikke når Gray skåret 1-0, ikke når Brummies skåret sine to. Når kampen var over, kun et "javel". Kanskje var jeg trøtt og uopplagt, kanskje var gutta våre i samme situasjon. Kampen mot Everton - og de andre før det igjen, krevde sine menn. Husk at hjemmelaget hadde ei uke med deilig fri før vi kom innom. Vi hadde kun tre dager opphold siden tirsdag.

La det ikke være noen tvil; å tape med ett mål borte for WBA er ikke noe å være flau over. Det vil andre gjøre også, noen har gjort det allerede. Kanskje ikke på samme vis, men...
Litt om målene: Jeg tror godeste Gray ville skåret 1-0 om så en målvakt med hodet under armen og armen i bind, ikke hadde feilberegnet så voldsomt. Målvaktstabben til Dieng er like mye uhell som noe annet. På jakt etter ballen han selv glapp, treffer han den med albuen og skårer målet for WBA . Shit happens! Chair tar et rart valg (sliten i hodet?) og går rett inn i en flokk sultne hjemmespillere framfor å sende ballen i retning den ene spissen vår. Premien var da kontring imot og mål. 

Skadene begynner ikke overraskende å banke på døra. Vi veit at foruten Wallace og Field, er også McCallum ute. Han er kanskje på banen etter landslagspausa. De Wijs og Stefan må sjekkes også tirsdag. De andre ser ut til å klare seg foreløpig. Dette betyr trolig at Odubajo spiller på venstresida og Kakay får høyrebacken.

Ian Bowyer har også sine skader å stri med. Faktisk kan hele tre av fire faste på midten være ute ettersom Woods fikk en karamell i foten sist. Fra før er fire andre ute med skader, noen har vært ute lenge. En er dog suspendert. Hvem Bowyer sender utpå i morra kveld, er mandag kveld uvisst. At det blir ommøblering fra de foregående kampene er åpenbart.
Birmingham har foreløpig satt seg på rumpa to plasser under oss. Uansett er det bitte små marginer, for Blues har også 3-3-3 som vi har. Mellom oss har Sheffield United satt bumerket sitt, også de har 3-3-3. Det er etter helt motsatt formkurve av oss og morgendagens bortelag. Kanskje vi bør spenne revkrok i stedet?

Tabellen juger ikke, Birmingham har et jevnt bra mannskap. Ikke de største stjernene, men heller ikke nedrykksmateriale. Resultatene kommer til å være alt mulig hele sesongen, det er min spådom. 

Med Stefan i ålreit slag vinner vi kampen 2-1, uten han på banen kan vi stå igjen med U eller endog ennå et tap. Kommer vi i gang når kampen begynner, er vi ikke i så stor fare som om vi begynner med gå-sakte-aksjon. Vi satser på 2-1 🙂