Av STEINAR SÆTHER

Det er nesten så en må gni seg i øynene! 3 veldig fortjente mål mot Sheffield Wednesday uten at de var reelt sett i nærheten av en redusering, står det respekt av. Det ryddes opp i eget forsvar, vi er gode på midtbanen og endelig skårer spissene, sånt blir det poeng av!

Aston Villa var min favoritt til den øverste plassen på tabellen når mai måned kommer neste år. Ikke nå lenger! Et godt mannskap har ikke fått det til i høst, de er faktisk 3 plasser under oss (13 og 16), og da måtte Steve Bruce ta permene sine ut av hyllene og forlate åstedet. Nå ledes mannskapet av duoen MacDonald og Smith inntil ny manager er ansatt. De har på sine 3 kamper oppnådd en seier og to tap, nå seinest tirsdag 1-2 i Norwich, hvor de tok en tidlig ledelse.

4-6-4 og 22-22 sier de tørre tallene. Ute av byen Birmingham har Villains prestert kun 1-3-3 og 9-12, som i seg sjøl viser at de mangler det ekstra som skal til for å kjempe i tet. Men avstanden fra Leeds på toppen av tabellen og nedover er ikke stor, kun 9 poeng inkludert målforskjell skiller disse to etter 14 kamper. For vår del er det 7 poeng. Opp til sluttspillssona er det henholdsvis 5 og 7 poeng. Ingen av lagene i toppsjiktet har altså "stukket avgårde".

Norges nr. 2 Ørjan H Nyland holder godt mål som målvakt på dette nivået, kan egentlig kun lastes for ett av 22 mål. Forsvaret rundt ham bestående av Chester, Hutton og Tuanzebe av de faste, har ikke helt overbevist, og det er faktisk litt tynt disse igjen. Midtbanen ser knallsterk ut med navn som Jedinak, Hourihane, El Mohamady, Grealish, Whelan, Bjarnasson, McGinn og Adomah. Navnene til tross, de har vært av og på i hele høst. Lansbury har til gode å spille enda på grunn av skade.

Spissene er som oftest Kodjia og Abraham, med El Ghazi som vanlig stand-in. Disse har skåret til sammen 9 ganger. Innlånte Bolasie spiller både ving og spiss.

Torsdag kveld sier mediene at 3-4 spillere antagelig er ute for Villa, vi på vår side har kun Shopido ute mens to driver opptrening og spill for U23-laget. Som vi veit kan det bli endringer på dette utover kampdagen.

QPR liker dårlig å spille fredag kveld, har tru det eller ei 13 strake tap! Aston Villa har beseira oss de to siste gangene på Loftus Road, det etter 4 uavgjorte og 3 tap før det. Samtidig, de to seirene er de eneste Villa har i London by på 13 forsøk.

Det må innrømmes, vi stiller faktisk som favoritter i denne kampen. At vi vinner er jeg ikke dønn sikker på, det på tross av det gode spillet og resultatene vi har oppnådd. Om Villa begynner å få til potensialet sitt har, først, vi problemer, dernest lagene etter oss. La oss håpe at de ikke får det til før neste serieomgang... 2-1 eller 1-2!