Av STEINAR SÆTHER

Wigan-kampen må ha vært en av de desidert freskeste og spennende kampene i championship denne sesongen, også sett fra nøytrale tilskuere sitt ståsted.

På ny en kamp som kunne endt annerledes men som igjen blei stolpe-inn fordel oss. Men det blei også en ny kamp som kosta oss dyrt; Ut med Barton og Kranjcar som skada seg og kampvinner Benayoun blei utvist. Ingen av dem er med mot Seasiders, eller Tangerines om du vil, fra Blackpool lørdag.

Turbulent sesong
Divisjonens andre badebylag, ved sida av Brighton forstås, starta så positivt at jeg tenkte ei stund at dette kunne være årets "lille" lag som overrasker alle og kom til å kjempe om opprykk via ei seiersstim de knapt kom ut av. Men det blei Burnley i stedet. Seasiders hadde det moro ei stund før hverdagen med skader og tap tok dem igjen. Manager Paul Ince fikk sparken og Ince junior, stortalentet, blei solgt til Crystal Palace.

Nedrykk truer
Nå er det en viss fare for at klubben kan rykke ned. På tabellen er de nummer atten med førtien poeng, som er ni over første nedrykksplass. Det positive for den nye manageren, den så smått legendariske skotten Barry Ferguson som gikk fra å være spiller i januar for denne klubben, til altså å bli manager, er at det nylig er blitt to trepoengere.

Det ser ut som Ferguson har klart å snu litt om på de negative tankene til spillerne og mannskapet har ikke lenger tapt på forhånd. Ingen fleip eller floskel dette, for i flere måneder var tap for Blackpool ensbetydende med minst èn rett på tippekupong og langodds. Det var ikke der du tapte penga, liksom.

Elendig borteform
Laget er mediokre hjemme på Bloomfield Road med 7-6-6 og 18-18. På langtur, det er få korte turer fra så langt nordvest, Blackburn nærmest, er det nedrykkstakter over tallene: 3-5-11 og 14-35.
Når en da veit at det mest positive fra sesongen skjedde første halvdel av fjor høst, er det innlysende at supporterne har hatt det langt verre enn oss. Men de to seirene nylig mot formsvake Millwall og Huddersfield, begge 1-0 hjemme, har gjort godt. 1-3 borte for vinnerne av championship denne sesongen, Leicester City, var som normalt.

Skadesituasjon Blackpool
Gilks står nok i mål lørdag også, som han har gjort sida første fløytestøt. Ellers på banen blir det endringer. I forsvaret er det bare gode Cathcart som er bombesikker med mindre han skader seg under oppvarmingen, Robinson og Mcenzie virker klare mens Broadfoot definitivt er ute med skade.
På midten spiller nok Grandin, Foley og Basham. Hvem som blir de to siste i et forventa 4-5-1 system vil tida vise, men Halliday er en kandidat om han blir meldt klar.
I front kan nylånet Vellios få debuten sin, om da ikke gamle Earnshaw blir klar. Fuller, Davis og Dobbie er visstnok ute - gjett hvorfor.

Skadesituasjon QPR
Foruten de tre fra Wigan-kampen er Doyle sendt hjem til Wolverhampton sida kneskaden er så omfattende. Traorè er ute, det samme med Jenas. Men skal jeg gjette starter Simpson igjen, det samme med O`Neil, Carroll og Hoilett. Morrison bekler sikkert samme rolle som tidligere, og han er for øvrig den spiller`n som har skåra flest mål i mars i divisjonen, fem i tallet!
Zamora har nesten overspilt i tre kamper nå og Harry velger kanskje å spare ham lørdag på grunn av skadefaren. Keane eller Maiga? Veit egentlig ikke, men spør i lause lufta om Maiga og Morrison kan ha noe i sammen fra Hammers-dagene. Blir nok Keane, skal du se.

Statistikk
Statistikk lagene i mellom: Totalt leder vi brillefint 14-9-3, tall som er litt uvanlig til oss å være. Motsatt oppgjør på Bloomfield Road stoppa på gode 2-0 i vår favør. Blackpool har ikke seira på Loftus Road sida 1972, etterpå er det 5-2-0 til oss.
Verdt en notis er det at bortelaget har grineklare 0-2-10 på de tolv siste bortekampene, og de har proffligaens høyeste antall utvisninger, 10!

Sjansefattig?
Vi møter et lag som antagelig legger seg tungt bakpå og satser på kontringer. Jeg er ikke overbevist om at vi skaper flust av sjanser men at vi ender opp med tre poeng til slutt. Det er essensen! Får å få det til må nok Morrison hjelpe oss. Vi stoler på Morrison. 1-0 eller 2-1.


Historisk sett har vi et svært godt grep på Blackpool på Loftus Road.
Opptakene er fra sesongstarten i 2003/04, der nykomlingen Gareth Ainsworth satte inn sesongens første, og sitt debutmål for QPR i en kamp som endte 5-0.