Av STEINAR SÆTHER

Så frustrerende det må ha vært alle dem med innleggsfot lørdag, når alt de foret Dykes og Bonne med blei skuslet bort. Å bivåne kampen var ensbetydende med virkelig å oppleve hva måltørke er. To spisser uten selvtillit - som ikke har evnen til å plassere seg riktig på riktig tidspunkt, og som, når de får sjansen, avslutter helt makalaust svakt. Men "se alltid lyst på livet, sa mor og far til meg", og jeg gledet meg over måten vi opptrådte på i forsvar og midtbane. Så kom Austin...

Den utsatte kampen mot Luton spilles i kveld på Kenilworth Road. Småbyen Luton blir omkranset av et ganske stort grevskap 5 norske mil nord for London. Elva Lea renner gjennom byen. Byen har sin opprinnelse allerede på 1200-tallet, da saxerne holdt hoff ved elva. I seinere tider var dette en anerkjent hattemakerby, derav klengenavnet The Hatters. Under krigen var byen et opplagt mål på grunn av Vauxhall Motors, det fordi fabrikken produserte Churchill tanks. 107 mennesker ble drept og utallige hjem og andre bygninger ble jevnet med jorden. I de seinere år har det vært stor innvandring til byen, og nå er det omtrent halvt om halvt med hvite innbyggere og immigranter, sistnevnte med klar overvekt fra Asia.

Det var litt forskjellig hva ekspertene trodde om Luton ved seriestart. Fra direkte nedrykk hos pessimistene, til midt på tabellen hos optimistene, sjøl mente jeg de skal klare seg med marginal avstand til nedrykk. 

Hatters er nå nummer 14 med 8-6-8 og 20-24. Forrige serierunde vant de  2-1 over Bristol City og har solide 5-4-2 og 15-11 hjemme. Vi for vår del har 1-5-5 og 9-17 borte. Luton slo forøvrig Reading ut av FA-cupen etter 1-0, det også hjemme. Men dere skal vite at kun èn gang denne sesongen har Luton to like kamper poengmessig etter hverandre, og de vant altså sist. 

Kampen mot Fulham kostet oss krefter ettersom Warburton hadde så voldsomt lyst til å slå ut naboen ved Themsen. Mot slutten av ordinær spilletid og i ekstraomgangene var det flere av spillerne våre som sleit med krampe. Er alle klare i kveld? Er Austin løsningen fra første fløytestøt? Jordy de Wrijs har ennå ikke signert når dette skrives, og spiller ikke i kveld.

På skadefronten er de to "gamle" ute ei god stund til mens Kakay og Wallace kan være tilbake, det også lørdag. I så fall reiser Masterson på utlån. Så er det det med slitne bein da, noen som må stå over av den grunn i kveld? Manager Nathan Jones har foreløpig ikke mange skader å berette om, to mann er ute sier fasiten(?) på morraskvisten.

Jeg ser for meg en jevn kamp hvor vi kan få med oss noe fra Kenilworth Road. Det som prikker fremst i pannebrasken er 1-1. Med eller uten Austin.