Av ALLAN KLO/STIAN KARLSEN

Mark Warburton har fremstått som en sympatisk, sindig og hardtarbeidende manager. Dette videomøtet bare forsterket det inntrykket, og at mannen er tett på spillertroppen levnes det liten tvil om. Warburton er en mann som man gjerne tar med seg i krigen!  

Dessverre er de ti siste minuttene av intervjuet med Mark Warburton ikke blitt med på selve opptaket. Her snakket Warburton han blant annet om hvor nært QPR var å sikre seg Bodø/Glimts lynraske kantspiller Jens Petter Hauge, som nå er i AC Milan. DIsse samtalene fant sted i fjor sommer, før nordlendingens imponerende kvalikkamper mot AC Milan i Europa League.

- Jeg hadde flere samtaler med Jens Petter, og han fremsto som en særdeles ambisiøs spiller. En av disse samtalene varte i flere timer, og jeg begynte å tro på at vi ville klare å få ham til QPR. Dessverre hadde vi lite å stille opp mot en klubb som har flere mesterligatrofeer bak seg, sa Warburton.

Og det var som kjent nettopp Hauges innsats mot AC Milan som førte til at den italienske storklubben ble overbevist om å hente kantspilleren fra Bodø til Milano.

Skjermbilde 2021-05-10 kl. 18.17.39.png

Flere av medlemmer stilte egne spørsmål, blant annet Frank Baklid:

- Hvem var dine rollemodeller på banen og som manager, og hvordan kommuniserer du med spillerne?

Her kom Warburton inn på Frank McLintock, som la opp i 1977 etter å ha avsluttet spillerkarrieren i QPR. McLintock overtok managervervet i Leicester City samme år.  Skotten ble en inspirasjon for Warburton.

Han fortalte videre om 75/76-sesongen der han fulgte QPR fra treningsfeltet hver eneste uke og så alle de store gutta. Det var her Warburton fant sin inspirasjon til å bli den manageren han er i dag, og trekker fram Dave Sexton.

- Måten han kommuniserte med spillerne på, tror jeg var nøkkelen til lagets suksess, sa Warburton.

McLintock fikk kun én sesong i Leicester. Deretter overtok en annen skotte, Jock Wallace. Warburton hevder den høyrøstede manageren ødela karrieren hans.
- Han gjorde ikke annet enn å kjefte på alt og alle rundt seg. For å være ærlig, endte jeg opp med å hate fotball en alder av 17 år.

- I dag skjer det toppen 2-3 ganger i året at jeg blir sint og må bruke kjeft på folk. Denne sesongen har det skjedd i forbindelse med begge kampene mot ett og samme lag, Huddersfield, sa Warburton.

- I pausen handler det om å på det positive - hva har vi fått til, hvordan skal vi bygge videre på det. Hvordan kan vi bruke egne styrker på områdene der motstanderen har sine svakheter. Om de har strekk i laget, la oss utnytte det, som et eksempel, forklarte QPR-manageren.

Videomøtet endte med at klubbleder Kåre Svang takket Mark Warburton for å ta seg tid til oss. Uoppfordret takket manageren selv for å ha fått være med, og la til:
- Dette gjør jeg gjerne igjen!

Det er vel ingen overdrivelse å si; det gjør vi óg!