Av STEINAR SÆTHER

Tap 0-1 oppe i nordvest var ingen sensasjon. Preston framsto som bittelitt bedre på et par ting som teller mye i fotball, de slapp ikke inn mål og de skåra framover. Så enkelt, så brutalt! 

Hjemmebane er ofte en nøkkel til suksess, og nå kommer et Sheffield United som har fått en trå start på sesongen. To tap av to mulige og 1-5 i målforskjell etter 1-2 hjemme for nedrykkslaget Swansea og hele 0-3 i Middlesbrough tirsdag. Kampen forrige lørdag var temmelig jevn mens de var underlegne i den første omgangen tirsdag, og de lå da også under med samme siffere ved pause som de tapte med. 

Manager Chris Wilder har satsa på den samme førsteelleveren i begge kamper. 21-årige Henderson (lån Man Utd) har vært målvakt, forsvaret besto av Bashan, Stevens, Baldock og O`Connell. Midtbanen inneholdt gode Egan (som kom fra Brentford), gode Lundstram, Evans og Fleck, mens Duffy har kommet inn underveis. Fremst har de fire mann, den yngste 28 år. Vår gamle spiss Leon Clarke som gjorde det godt forrige sesong (toppskårer), har sammen med McGoldrick starta kampene, Sharp har kommet inn èn gang.

Ingen grunn for Wilder å være fornøyd nå, og han varsler flere endringer på laget. Bl.a slapp de inn to mål tirsdag på hjørnespark. Evans blei i dag fredag lånt ut. Nye folk vi kan få se på Loftus Road er Woodburn og Wilson, lån fra henholdsvis Liverpool og Man Utd.

I dag fredag blei det skrevet en del om at Fernandes antagelig vil trekke seg tilbake og overlate mye til Amit Bhatia. Vå får se den nærmeste tida; det får være bakteppet foran kampen. 

Overgangsvinduet er stengt og inn kom kun Leistner av dem som må forventes i førsteelleveren. Spillere som Sainsbury og Hefele havna hos PSV Eindhoven og Nottingham, den første på fri overgang, hvor pengene for underskrifta trumfa våre tilsvarende. Hefele sin overgangssum var godt over hva vi kunne tilby - om det da ikke for vår del handla om et lån...?

Ingen skader av betydning for Blades, vi har som kjent Furlong og Hall ute. Hall kan være tilbake om ei uke eller to. 

Mye positiv statistikk å hente fra tidligere møter! Vi har fine 3-3-0 på de 6 siste hjemmekampene, Sheffield United har 1-4-7 på de siste 12 bortekampene i London, vi må tilbake til 1971 for å finne forrige gang vi tapte de to første seriekampene, McClaren har 8-5-1 som manager for hjemmelag i championship de seinere åra. Det kan bety en del, det kan bety ingenting. Vi får se etter at den tv-sendte kampen er unnagjort.

Wilder og Blades virker ganske svake og det ser foreløpig ut som nedre halvdel blir fasiten gjennom sesongen. To av championship sine bedre midtbanespillere fins i stallen, Egan og Lundstram. Deretter er det på det jevne - og da tenker jeg at storskårer sist, Clarke, ikke vil nå dit opp igjen.

Spillerne våre er ivrige etter å slå tilbake. Og jeg mener vi har en bra sjanse, selv om også vi mest sannsynlig vil måtte jobbe under midten av tabellen. Det blir viktig med hjemmepoeng, og vi kan like gjerne begynne med en gang!

2-1 til oss, sier magen, som er mett på fiskekaker og Non-stop 😊