Av STIAN KARLSEN

Dette poenget føltes viktig og riktig. Det kommer på et tidspunkt hvor vi trengte det som aller mest og måten det ble hentet på fortjener heder og ære. QPR på bortebane har ikke sett så solide ut på veldig, veldig lang tid.

Eustace måtte gjøre endringer, og det ganske mange etter 0-4 mot Norwich sist. Det ble fem bytter på laget fra lørdagens kamp. Inn kom Tomt Leistner, Josh Scowen, Ryan Manning, Mass Luongo og Matt Smith. De fem som måtte, forhåpentligvis i skam, ta en plass på benken var Jake Bidwell, Angel Rangel, Jordan Cousins, Pawel Wszolek og Ebere Eze. 

Laget gikk ut i en 4-4-2 formasjon med Ryan Manning på en uvant venstrebackplass. De tre andre backfireren var Furlong på motsatt side og Leistener sammen med Lynch som midtstoppere. På midten var Scowen plassert i en uvant kantrole på høyresiden mens Freeman tok plass på venstre. Luongo og Cameron tok plassene sentralt. På topp kom Matt Smith inn og dannet spisspar med Wells. 

Fokus på andre resultater
Da kampen var i gang så var det en gang slik at vi har plassert oss så utsatt til at det var på tide å følge med på hva andre lag i bunnstriden bedrev tiden med. I tillegg til dagens motstander Millwall så var det spesielt Rotherham (Aston Villa hjemme), Wigan (Hull borte) og Reading (Norwich borte) som var interessante lag å følge. 

Ved pause så det slettes ikke lyst ut. Wigan ledet mot Hull, Reading ledet mot Norwich og Rotherham ledet mot Aston Villa (Villa i tillegg med en mann utvist). Det betød at selv med ett poeng så var vi kun 4 poeng over nedrykk med våre 45 poeng. 

Ved kampslutt så det derimot lysere ut. Hull snudde kampen mot Wigan, Aston Villa snudde mot Rotherham med 10 mann (imponerende!) og Norwich så ut til å snu det mot Reading. Seks minutter på overtid utlignet Reading mot serielederne, men likevel må det sies å ha vært en god kveld for oss. 

Resultatene ble tilslutt slik at vi har seks poeng ned og tre lag mellom oss og nedrykksplass med fem kamper igjen å spile. Her er det lov til å være forsiktig optimist. 

Kampen
Tilbake til kveldens oppgjør så var det QPR som startet klart best. Matt Smith prøvde seg på farlig volley tidlig som keeper David Martin tilslutt fikk kontroll på. 

Kvarteret spilt når Nahki Wells ble satt opp i god posisjon av Freeman, men skuddet hans i nærmeste hjørnet ble også reddet. Freeman var arkitekten bak mye offensivt den første omgangen og etter halvtimen spilt så slo han et frispark til Smith på bakre stolpe. Smith gjør jobben og header ballen på tvers gjennom femmeteren, men det var ingen der til å dytte ballen over linja. 

Millwall produserte så godt som ingenting, men etter 40 minutter måtte Lumley strekke litt på kroppen å slenge seg på en avslutning fra Alex Pierce. Ikke veldig farlig, men en avslutning på mål fra hjemmelaget. QPR yppet seg enda litt før pausen da Smith fikk god kraft på en heading som gikk like over målet til Martin. 

007.jpeg

Millwall på nedrykk
Med pauseresultatene rundt forbi så var Millwall faktisk på nedrykksplass med sine 41 poeng, så de følte seg nok hardt presset, i tillegg til at de ikke klarte å produsere noe nevneverdig mot ligaens svakeste formlag attpåtil på hjemmebane. 

Det var to lag som ville ha tre poeng som kom på banen etter pause. Millwall fikk to gode muligheter tidlig, først ved Cooper på en heading fra corner. Lumley dro frem en flott redning. Litt senere var det Ryan Manning som skulle holde ballen unna netter da han klarerte Pearce sin heading på streken. 

QPR nærmest mot slutten
Etter timen spilt kom Bright Osayi-Samuel på banen for Nahki Wells og tok plass ved siden av Smith. Det var farten til Osayi-Samuel som skapte den neste muligheten for QPR. Spilt gjennom av Freeman fikk han avsluttet lavt, men forsøket ble reddet. Returen satte Freeman like utenfor. 

Osayi-Samuel skapte all verdens av problemer for Millwall-forsvaret med sin fart og var beholdningen mot slutten av matchen. Likevel så endte det målløst og ett poeng til hver av lagene på The Den. 

Flott poeng og en godt gjennomført bortekamp når vi trengte det som aller mest. Nå kan vi puste litt i alle fall og det er faktisk lov til å tro at vi kan noen poeng til før sesongen er over! 

Bestemann
Ryan Manning og Josh Scowen imponerte i sine vikarierende posisjoner. Ryan Manning får prisen som bestemann og bør faktisk kunne beholde plassen på bekostning av Jake Bidwell. 

Det var innsats og vilje til å legge ned et skikkelig stykke arbeid fra hele laget denne kvelden. Det var nok det som varmet QPR-hjertet aller mest. Vi krever ikke så mye mer!!!

U R´sss

Millwall-QPR 0-0 (0-0)