Av STEINAR SÆTHER

Det blei som jeg spådde litt for vanskelig å hente poeng i Leicester. Harry valgte å sende utpå et slags b-lag og sjøl om vi holdt stand til et stykke ut i andre omgang, var det den sannsynlige seriemester`n som fortjente seier`n.

De beste bør spille
Mot Watford bør Harry derimot sende utpå sine beste skadefrie menn - om han mener det betyr noe å beholde fjerdeplassen - og om han mener seriøst at vi må få spilt inn en førsteellever foran sluttspillet.
Å være redd for skader er forståelig foran kampene mot Watford, Millwall og Barnsley, sjansen er stor for at den eller de spillerne som eventuelt drar på seg skader, er ute av sluttspillet, og finalen, om vi kommer oss dit.

Dilemma
Watfords manager Sannino er i samme dilemmaet. Laget ligger utafor sluttspillssonen men med en brukbar sjanse til å hente inn Reading, som låner den fjerde og siste plassen akkurat nå. Som oss spilte de påskeaften, endog et par timer seinere uten at det betyr all verden. Sannino sier i et intervju at det kun er èn spiller som er garantert spilletid, den defensive midtbanespiller`n Daniel Tozser.

Samtidig veit Sannino at han ikke kan spare for mange, stille med et b-lag som Harry gjorde påskeaften, om poeng kan fraktes hjem rett over bygrensa i nord. Til det er vi altfor hjemmekjære og sterke på Loftus Road. Jeg gjetter på at Sannino driver litt taktikkeri i det hele og at de fleste av de beste tilgjengelige spiller.

I så tilfelle spiller Almunia med hanskene på, mens de fire bak kan være Faraoni, Angella, Ekstrand og Hoban. På midten kan vi foruten Tozser treffe på Riera, Abdi og Ranegie. Fremst er Deeny og McGugan de heiteste kandidatene. Jeg tviler på at vi får se Fitz Hall, som har kun fem opptredener til nå, eller Samba Diakitè.

Heng på Reading
Men litt til om tabellen. Først gjestene: De er altså nede på en tolvteplass men avstanden opp til Reading er kun fem poeng OG de har en kamp til gode, bortekampen mot Charlton mellom nest siste og siste serierunde. For orden skyld, Charlton har såvisst noe å spille om også, nemlig overlevelse. Tallene totalt er 15-15-12 og 69-51.

Borte er tallene litt spesielle, nesten litt pauseresultataktige, 4-10-6, men skåringene kommer tett, 31-30. Watford skal forøvrig spille tre bortekamper på rad, imponerende Derby spilles lørdag, de avslutter hjemme mot slappe men sikre Huddersfield.

Ekotto suspendert
Vi blir uten Ekotto enten Harry vil eller ei. Benayoun er litt usikker, og jeg trur han blir spart om det er det minste tvil om tilstanden. Dunne kommer tilbake, det samme med Hill som jeg gjetter får venstreback i stedet for Yun, om Harry er seg sjøl lik. Barton trengs, ikke minst som hjulvisp foran forsvaret. Morrison og Austin bør få en kamp i lag igjen etter hvilen påskeaften. Doyle, Johnson og Zamora utgjør da artilleriet på benken.

Dette blir en annerledes kamp enn den mot Leicester, det er jeg sikker på. Denne kampen vil etter hvert åpne opp og jeg trur det gagner oss, såfremt Harry ikke taktikker seg og laget ut av kampen med et tullete laguttak. Med de fleste av de beste på plass for oss vinner vi 2-1 eller 3-2 på grunn av hjemmestyrken vår, altså mer spennende enn det motsatte oppgjøret som endte 0-0.