Av STEINAR SÆTHER

Det blei ikke noe stas å følge kampen mot naboene forrige fredag. Vi så viljeløse ut, duellsvake og planløse. TV-kameraer og flomlys er ikkeno` for oss, viser statistikken. Ikke fredags- og tirsdagskamper heller. Vi trives best i 4-tida på lørdags ettermiddag. Det gir håp foran kampen mot Skogvokterne i dag.

Nottingham Forest har heller ikke imponert i høst. 4-3-8 og 24-29 gir 15 poeng som er 4 færre enn oss. Skogvokterne er like variable i prestasjonene som oss, forskjellen er faktisk at vi, tru det eller ei, kan stjele med oss både ett og tre poeng på dårlige dager, jevnfør 2-1 over Fulham. Det gjør ikke hjemmelaget, de må spille rimelig bra for å dra hjem med sine tre poeng. 

Hvor har Skogvokterne henta poengene sine? Svaret er City Ground. Tallene er 4-1-2 og 17-13. Det forteller hvor svake de er borte! Forrige hjemmekamp endte riktig nok 1-2 for Cardiff under ny ledelse av Warnock, men før det slo de Birmingham 3-1, spilte 1-1 mot Fulham og tapte 1-2 for Norwich. Ergo starta de med tre seiere på rad.

Mannskapet? Jo, mellom stolpene spretter Stojkovic ofte rundt omkring, men også Henderson har spilt kamper. Forsvaret er en svakhet med tanke på 29 mål i feil nett, her må det legges til at de så langt i høst ikke har stilt med samme firer i to kamper på rad. Skader har skylda, og det er ikke annerledes i ettermiddag. En firer i dag kan være Lichtaj, Fox, Lam og bulldoseren Pereira (5 gule og 2 røde i høst). Midtbanen virker sterkere framover enn bakover med spillere som Osborn og Lansbury. De skaper mye offensivt. Med seg har de antagelig Cohen, deretter er det uvisst. Angrepet består stort sett av Vellios og skadeplagede Assombalonga når han er frisk og rask, som han nå er. Disse to er en håndfull med hhv 5 og 3 mål.

Manager Montanièr har mange skader å forholde seg til. 6-8 mann er ute, de fleste i forsvaret. Men også midtbanen og angrepet er ramma. Om bare èn av dagens spisser blir skada har laget trøbbel. Vi har de vanlige ute: Mackie, Bidwell og antagelig Lynch. N`Gbakoto er fortsatt ikke kampklar, er det siste jeg har lest. Da er det jaggu på tide nå!

Mye dårlig statistikk å hente mot Skogvokterne. Har ikke lyst til å rippe opp i de ulike statistikkene. Legger heller vekt på at hjemmelaget har èn seier på siste 8 mens vi ofte får med oss poeng hjem fra visitter andre steder (3-1-3 og 9-8). Brentford brøyt en forbannelse sist fredag, la oss krysse alt som krysses kan for at vi gjør det samme i ettermiddag. Men da MÅ duellstyrken opp tre hakk i alle steder på banen! Viljen til å vinne, klarer Hasselbaink å innprente dette i spillerne før vi starter klokka 4 blir dette bra. Hvis ikke.....

COME ON YOU BLOODY R`SSSSSSSSS!!!!!