Av DAG HÅKON HELLEVIK

Nå handler det altså om det rene engelske vinduet, som ikke er det samme som det internasjonale som løp til og med mandag 5. oktober. Da vi signerte Chris Willoch på siste dag var det på siste dag, for han kom til London fra Lisboa. I det vinduet som fortsatt er åpent til og med lørdag kan EFL-klubbene handle med hverandre, og med PL-klubbene, men PL-klubbene kan ikke handle innbyrdes. Det betyr at PL-klubber som vil styrke stallen ytterligere må lete nedover i divisjonene, og det er derfor fortsatt er en mulighet for at Ryan Manning forsvinner til West Ham – eller til noen andre dersom West Ham ikke vil ha ham. Vi kan for den saks skyld også miste Bright Osayi-Samuel, men her forteller sterke rykter at han er i ferd med å signere en forlengelse i W12!

Siste tilskudd til stallen vår er Charlie Kelman, en 18 år gammel angriper som debuterte for Southend for to år siden og som har 35 seniorkamper og 8 mål på CV’en. Kelman er født i England, men har amerikansk familiebakgrunn og har tilbrakt mye av oppveksten i Texas. Han har spilt aldersbestemte landskamper for USA og har scoret også der. Han ble signert på onsdag etter at ryktene hadde gått i flere dager, og etter at QPR åpenbart hadde høynet budet på spilleren flere ganger. Southend skulle nok gjerne ha beholdt talentet, men han ville heller gå ett trinn opp enn et ned. Southend var jo blant klubbene som rykket ned fra League One etter den amputerte 2019/20-sesongen.

I tillegg er det ingen tvil om at Mark Warburton vil signere en midtstopper dersom han får ja fra en kandidat som passer til oppgaven, sportslig og økonomisk. Da er imidlertid stolleken slik at noen antakelig også må ut, og et hett tips er at vinterens overraskelsesmann Conor Masterson skal ut på det lånet han ikke ble sendt på i januar. Tankegangen er at han QPR heller vil la ham spille fast et annet sted resten av sesongen enn å la ham tape momentum ved å sitte på banken i W12. Samme logikk gjelder også Paul Smyth, som utlånet til Wycombe til tross ikke har fått den utviklingen vi alle håpet på. Et år med spilletid vil også gjøre ham godt, ikke minst ettersom angrepsutvalget vårt nå består av unge Kelman i tillegg til Chair, BOS, Bonne, Adomah og Dykes.

Et overskudd av offensive spillere! Wow! Hvem hadde trodd det da Wells, Hugill og Eze i tur og orden forsvant ut av alle de andre åpne vinduene i juli og august!