Av DAG HÅKON HELLEVIK

Tim er en kjenning av Mick Beale fra Villas akademi, og at det kom noen derfra var ingen overraskelse. Det eneste som eventuelt overrasket var at han kom alene. Det har vært spekulert i at så mye som tre unge talenter fra Villa kunne finne veien til London W12.

Tim er en lovende midtbanespiller som spilte juniorfotball i WBA før han ble headhuntet til Villa. Her har han vært på banen i fire A-kamper. Han har vært innom Englands U19-landslag på veien, og har i følge Wikipedia seks landskamper. Han er født i Birmingham med familiebakgrunn fra Nigeria. Nå er han hos oss på lån ut denne sesongen.

Den eneste som i tillegg til Tim fant veien hjem til oss den siste uka var Leon Balogun. Han er tysk statsborger med tysk mor og med far fra Nigeria. Leon er 34 år, omtrent på dagen 15 år eldre enn sin nye lagkamerat Tim. Han er en forsvarsspiller med bred erfaring fra tysk Bundesliga, og han har også smakt litt på Premier League under et opphold i Brighton.

Hos oss skal Leon bidra med litt mer erfaring i en tropp som er veldig mye yngre enn den var for et år siden, og han skal gi Mick Beale noen flere valgmuligheter på midtstopperplass. Beale arvet Rob Dickie og Jimmy Dunne og signerte selv Jake signerte Clarke-Salter, og med Balogun på plass blir det lettere å variere mellom fire og fem bak slik manageren vår åpenbart ønsker å gjøre.

QPR er 34-åringens tiende klubb, og hans fjerde i Storbritannia. Han Bundesliga-debuterte for Hannover i 2009 og spilte toppfotball for fem tyske klubber før han ble hentet til Brighton i 2018. Derfra har turen gått via Wigan og Glasgow Rangers. Det betyr at Mick Beale har hentet enda en kjenning, noe nyansatte managere som vi vet har en tendens til å gjøre.

Leon oppgis å ha 46 landskamper for Nigeria, men har likevel ikke mer enn drøyt 200 klubbkamper på sine 15 år i Tyskland, England og Skottland. Til oss er han kommet gratis på en ettårs kontrakt.

De to ikke-nyhetene på Deadline Day var for QPRs del at spissen Cameron Archer fra Villa ikke kom til oss, og at Mac Bonne ikke dro sin veg. 20 år gamle Cameron skal ha vært på blokka til det aller siste, og vi vet ikke hva som gjorde at overgangen skar seg. Det samme kan vi si om Mac Bonnes annonserte overgang til Charlton, hvor han til og med hadde vært på medisinsk test! Mac var aktuell for flere klubber på slutten av overgangsperioden, men det ble heller ikke noen ny kontrakt med barndomsfavorittene Ipswich!

Mick Beale lyktes med andre ord ikke i å hente en ny spiss, og ei heller ikke i å skaffe oss bedre dekning på venstre back. Per i dag er Niko Hamalainen nestemann i køen bak Ken Paal, og den amerikanske finnen har fremstått som et svakt ledd.

Slik kan det også se ut på spissplass. Faktum er at før denne helgens kamp mot Swansea har våre fire faglærte spisser like mange ligamål til sammen som lagets keeper! Håpet om at det kan løsne for både Dykes, Roberts og Armstrong er imidlertid fortsatt til stede, og tabellen viser oss at bare tre lag har scoret mer enn QPR i Championship denne sesongen.

 

Spillere inn:

Jake Clarke-Salter: Gratis, forrige klubb Chelsea

Kenneth Paal: Gratis, forrige klubb PEC Zwolle

Leon Balogun: Gratis, forrige klubb Glasgow Rangers

Tyler Roberts: Innlånt for sesongen fra Leeds

Taylor Richards: Innlånt for sesongen fra Brighton

Ethan Laird: Innlånt for sesongen fra Manchester United

Tim Iroegbunam: Innlånt for sesongen fra Aston Villa

I tillegg skal Mick Beale jobbe med flere spillere som QPR hadde ute på lån forrige sesong; Sinclair Armstrong, Conor Masterson, Ola Shodipo, Niko Hamalainen, Mac Bonne, Faysal Bettache, Joe Gubbins og Aaron Drewe. Enkelte av disse vil nok bli lånt ut på nytt i løpet av sesongen, og det samme vil skje med en del av deres yngre kolleger i akademiet.

Ingen spillere ble kjøpt for penger i dette vinduet, og ingen ble solgt. Alle som forlot QPR i sommer hadde faste kontrakter eller lånekontrakter som gikk ut ved sesongslutt.

Tre spillere gikk imidlertid på lån til andre klubber i EFL i løpet av august, nemlig Stephen Duke-McKenna og Charlie Kelman (begge til Leyton Orient) og Charlie Owens (til Colchester United)