Av STIAN KARLSEN

Mange klubber handler, om du ser det utenfra, som hodeløse høns i disse dager. Dette gjelder ikke bare Premier League, men i aller høyeste grad våre divisjonskollegaer også. transfer-deadline-day-600x397.jpg

Nottingham Forest har handlet mye denne sommeren og har en tropp som begynner å ligne betegnelsen enorm. Reading har de siste dagene gått fra å være en klubb med moderate midler og et mål om å senke utgifter til å bli "big spenders" med et par dyre overganger, mens våre naboer Brentford har tjent gode penger på blant annet spissen Maupay (cirka £20 mill til Brighton)  og fått handlefrihet deretter. Leeds er kanskje den største favoritten til opprykket denne sesongen, men til vår glede så har de i alle fall "kvittet" seg med QPR-dødaren Kemar Roofe. Roofe har på de to siste sesongene scoret intet mindre enn seks mål mot oss!

Den største nyheten er likevel, uten tvil, at Wayne Rooney returnerer til England og Derby i januar. Rooney er garantert ingen billig affære for Derby, som måtte gjøre noen "gråsone"-grep for å kunne klare å holde seg til FFP-reglementet, uten at vi skal bruke for mye energi på det.

Hva så med QPR sin business?
Massimo Luongo, australieneren, havnet tilslutt hos lillebror i Sheffield (altså Wednesday). Overgangssummen er ukjent, men det spekuleres i en avtale verdt rundt £1mill.-£3 mill. Det har vært klart en stund at Luongo ikke spiller i QPR 2019/20, så dette må sies å være en fornuftig avtale. Takk for innsatsen Massimo, den kan ingen ta fra deg!

Forsvarsspilleren Scott McKenna var lenge et ettertraktet objekt for Warburton. Den 22-årige skotten har imponert i Aberdeen de to siste sesongene og blitt belønnet med en plass på landslaget det siste året. Han blir værende i Aberdeen selv om flere klubber var interessert, og trolig var det prislappen som tilslutt ble for høy.

mckenna.jpg
Ingen McKenna til QPR

Nahki returns!
Ryktene rundt en mulig tilbakekomst for Nahki Wells til W12 begynte å svirre tidlig torsdag morgen. Utover dagen så man konturene av at dette virkelig kunne skje. Rett etter at vinduet stengte 18:00 så bekreftet klubben at det var gjort en ny sesonglang leieavtale med Burnley. QPR betaler i underkant av 50% av lønnen. Wells er inne i sitt siste kontraktsår og har mye å spille for den kommende sesongen. Forrige sesong endte med 7 mål på 40 kamper. Beskjedent scoringssnitt, men Nahki spilte seg inn i mange QPR-hjerter. I alle fall dersom man ser bort fra straffesparkene... Warburton har store baller dersom han lar Wells tre frem til 11-meters merket i QPR-drakt noen gang igjen.  

nahkiwellssigns3.jpg

Inntrykket av dette vinduet er uansett at Warburton har gjort sine saker godt. Budsjettet er trolig godt i pluss uten at det ser ut til at kvaliteten i troppen er merkbart svakere. Tidlig å konkludere, men førsteinntrykket er tvert i mot at klubben står sterkere rustet enn forrige sesong.

Her er den totale oversikten over QPR sine overganger denne sommeren:

Spillere inn sommeren 2019: Liam Kelly (Keeper Livingston, ukjent sum), Lee Wallace (Venstreback Rangers, gratis), Yoann Barbet (Midtstopper Brentford, gratis), Dylan Duncan (Midtbane Tottenham, gratis), Dominic Ball (Forsvar Rotherham, gratis), Conor Masterson (midtstopper Liverpool, gratis), Matt Smith (midtbanespiller Manchester City, lån), Luke Amos (midtbanespiller Tottenham, lån), Angel Rangel (ny kontrakt), Jan Mlakar (spiss Brighton, lån), Dillon Barnes (Keeper Colchester, gratis), Geoff Cameron (midtbanespiller Stoke, lån), Nahki Wells (Spiss Burnley, lån)

Spillere ut sommeren 2019: Jake Bidwell (Swansea, gratis), Alex Baptiste (uten klubb), Pawel Wszolek (uten klubb), Joel Lynch (uten klubb), Jordan Cousins (Stoke, gratis) , Matt Ingram (Hull, sum ukjent), Luke Freeman (Sheffield Utd., sum ukjent), Matt Smith (Millwall, ukjent sum), Darnell Furlong (WBA, ukjent sum), Giles Phillips (Wycombe, lån), Massimo Luongo (Sheffield Wed., sum ukjent)

U R´sss