Nettquizredaksjonen har aldri sett noen statistkkk over hvilke tre spillere som har flest eliteseriekamper for QPR, så måten å finne løsningen på desemberquizen på var sannsynligvis å summere selv. Det gleder oss derfor at ønsket om å vinne denne konkurransen er såpass stor at ni deltakere åpenbart har gjort nettopp det. En av dem var Lars Næss, som nå kan vente seg førstepremien i posten. Han får QPR-trøya for sesongen 2011/12.

Men vi er i såpass godt humør etter den store økningen i interessen for både supporterklubben og nettquizen at vi deler ut et par ekstrapremier. Eivind Vasstrand får et videosett med 2010/11-sesongen i posten etter å ha scoret flest poeng i høstens runde. Men vi gir samme preme også til Toralf Nilsen (en av dem som delte andreplassen med 7 lodd) og til Marius Troldmyr (som ble trukket ut i mengden av 105 lodd totalt) Et par av dere har fått premier før, men det diskvalifiserer ingen i denne sammenhengen.

De ni som løste siste oppgave til fulle var Knut Aksnes, Bjørn I Hansen, Eivind Vasstrand, Toralf Nilsen, Olav Lunde, Lars Næss, Lars Ødemark, Stein Hanstad og Helge Helgesen. De hadde kommet frem til at rkitig løsning er en liste bestående av herrene Alan MacDonald, (363 kamper) Simon Barker (254) og David Bardsley (241). Og for å presisere: En kamp er en kamp enten det er et innhopp eller en kamp fra start. Et par av deltakerne har åpenbart lurt litt på det.

Disse får fire poeng hver. I dette spørsmålet ga vi lodd også til folk som har bedrevet gjetting og fått ett eller to riktige navn på lista, og det er en god del av dere også. Om dere ikke er nevnt ved navn, så ble dere tildelt de loddene dere skulle ha før trekningen ble foretatt.

I parentes hadde vel alle fått med seg at Alan McDonald, som spilte i klubben i hele toppserieperioden fra 1983 til 1996, er den med suveret flest QPR-kamper på dette nivået. Men flere hadde puttet noen av heltene fra 70-tallet inn på lista. Disse hadde imidlertid ikke så mange år i eliteserien, og måtte stille bak Barker og Bardsley i køen. Men hadde vi bedt om fire navn i stedet for tre ville Ian Gillard kommet med, han fikk 229 toppseriekamper fordelt på syv sesonger fra 1968 til 1979.

Sluttresultat høstquiz 2011

9 lodd: Eivind Vasstrand

7:Knut Aksnes, Bjørn I Hansen, Toralf Nilsen, Olav Lunde, Lars Næss

6: Fredrik Solvang, Lars Ødemark

5: Ørjan Hestetun, Helge Helgesen, Stein Hanstad

4: Gjermund Sægrov

3: Frode Rekve, Tore Berntsen, Marius Troldmyr,

2: Helge Nygård, Øyvind Eneglsjord, Stian Karlsen, Vegar Fjeld, Allan Mardal, Rune Bråthen, Erling Seglem

1: Per Thorstensen, Anders Hove, Thorstein Bjerkeset, Georg Larsen, Bjørn Soleng, Stein Torfinn Johnsen, Edd-Harald Lavik


Nye sjanser
Det bringer oss over på januarquizen, som er et enkelt og greit ettpoengsspørsmål:

Hvem er den hittil siste spilleren som har scoret i sin a-lagsdebut for QPR? Og da snakker vi om alle de tre relevante turneringene - liga, ligacup og FA-cup.

Vi minner om reglene. Alle som klarer oppgaven får lodd i en trekning som foretas i juni. Du har større sjanse for å vinne hovedpremien (en QPR-trøye for sesongen 2012/13) jo flere oppgaver du klarer å løse. Vi deler ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den.

I tillegg vil også den deltakeren som har vunnet flest lodd gjennom hele spørsmålserien få en oppmerksomhet når strek blir satt. Deler flere på den prestasjonen, blir det loddtrekning.

Konkurransen er kun åpen for betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingenten for 2011/12.

Svarfrist denne gang er tirsdag 31 januar.
Du kan sende svarene dine til daghakon@online.no - merk emnefeltet (OG DET ER VIKTIG!) med JANUARQUIZ