Av DAG HÅKON HELLEVIK

Hva angår nettquizen vil quízredaksjonen dessuten gratulere seg selv med å ha klart å lage en desemberoppgave så infam at vi faktisk klarte å vippe noen av supporterklubbens mest kunnskapsrike medlemmer av pinnen. Mer om det senere.

Julekalenderen samlet 25 deltakere som sendte inn totalt 312 riktige svar. 48 av svarene kom fra Frode Rekve og Knut Aksnes, som sto igjen til slutt som de eneste med full pott. Den store bøygen her var oppgaven 22. desember. Bare tre deltakere gjenkjente James Cowan, QPRs første manager. Han kan også kalles spillende manager, for han står bokført med 1 profesjonell A-kamp for QPR i Southern League. Dette var i hans tid Englands liganivå 3 under de to divisjonene i Football League.

Den tredje som klarte Cowan var Marius Troldmyr, men han røyk på et par bom tidligere i konkurranserekka og endte på 22.

Noen meldte at de var usikre på James Cowan fordi enkelte nettkilder ikke oppgir at han har spilt A-kamp for QPR (stol aldri mer enn 90 prosent på Wikipedia) men det var uansett ikke avgjørende. Vi hadde eksempelvis Rahem Striling i bilderekka, og han har null A-kamper i W12. Det derimot Sterling og Cowan og alle de 22 andre har til felles er at de er seriemester - med en eller annen klubb i ett eller annet land. For å holde oss til James Cowan var han den første superstjernen QPR signerte. Han kom til vår klubb i 1906 og hadde da blitt seriemester 5 ganger med Aston Villa på tampen av 1800-tallet.

At seriemesterskapene var nøkkelen i årets bildeserie fant Frode Rekve ut så tidlig som 11. desember. Knut Aksnes var på sin side litt for hissig på grøten. Han la inn et svar allerede 4. desember, men bommet. Knut sjanset på at alle var landslagsspillere, og at de i tillegg hadde deltatt i en av E-cupene. Det siste er antakelig riktig (vi har ikke sjekket), men det første er uansett feil. Alle seriemestre er ikke nødvendigvis A-landslagspillere, og eksempler på det i vår julebunke er Danny Simpson og Scott Sinclair.

Men så ville altså tilfeldighetene at Knut kom opp av hatten da vi trakk en ekstra vinner blant de øvrige deltakerne. Verden er ikke alltid rettferdig - men det hender!

quiz_forside.jpg

Nettquizen
Nettquizens høstavslutning handlet om fotballspillere og deres kallenavn, og oppgaven gikk ut på å identifisere tre QPR-spillere ut fra slike navn. De tre riktige svarene var at Heidar Helguson var kjent som «Ice Man», at Nedum Onouha jevnlig ble kalt «Chief» og at Fitz Hall ble omtalt som «One Size». De som klarte dette var Vegar Bakken-Løvaas, Magne Buset, Lars Erling Næss og Tore Karlsen. Det  var en god bunke deltakere som klarte to av de tre, og disse vil se av poenglista nedenfor at de er blitt godskrevet 2 poeng for bryderiet.

Men her, som i alle andre eksamener, gjelder det å lese oppgaven grundig. Spørsmålet var, helt ordrett, at vi var ute etter kallenavn som var «blitt brukt av fans og lagkamerater om spillere mens disse var aktive i QPR». Dermed ryker Terry Venables ut. Alle som ikke fikk full pott viste til at han var kjent som El Tel, men dette var et oppnavn han fikk etter at han ble manager i Barcelona. Blant de som snublet her var Frode Rekve og Marius Troldmyr, som begge lå likt med Lars Erling Næss etter nest siste oppgave.

«Wash» er også en morsom historie. Vi regnet med at noen ville tro at det handlet om Conor Washington, men det gjør det altså ikke. Dette er det eneste av de fem navnene som ikke er QPR-relatert i det hele tatt. «Wash» er et navn som, i likhet med «One Size Fits All», baserer seg på et stående uttrykk i det engelske språket. «Wash And Go» ble i sin tid lansert i en reklame for hårshampo, og ble koblet til Liverpool/Bolton/Swansea-spilleren David N'Gog. Etter ankomst England i 2008 ble franskmannen umiddelbart kjent som «Wash», forkortet fra «Wash N'Gog».

Sluttstillingen i høstens nettquiz ble dermed denne:

8 poeng: Lars Erling Næss

7 poeng: Frode Rekve, og Marius Troldmyr.

6 poeng: Roy Hojem og Tore Karlsen

5 poeng: Magne Buset

4 poeng: Morten Pedersen

3 poeng: Ståle Sunde og Vegar Bakken-Løvaas

2 poeng: Bjørn Soleng, Steinar Engebretsen, Knut Aksnes og Stian Karlsen

1 poeng: Gjermund Sægrov.

 Den ekstra uttrukne vinneren her ble Magne Buset, som altså mottar samme premie som den mestscorende deltakeren Lars Erling

Vi er klar med en ny konkurranse i løpet av januar. Innen den tid skal vi finne ut hva vi skal gjøre med nevnte Lars Erling Næss, som nå har vunnet begge nettquizseriene i 2018. Vi vurderer å endre reglene, slik FIS gjorde da Ingemar Stenmark hadde vunnet verdenscupen i alpint  17 ganger på rad på 1970-tallet.

For at samme mann vinner to ganger på rad er skandale, det er alarm, slik kan det bare ikke fortsette. Alle andre må skjerpe seg.

På vegne av vanvittig mange.

Sture Hansen.