Av STIAN KARLSEN

Det var en skuffende forestilling av våre gutter. Det er det liten tvil om. Motstanderen stilte med B-laget på grunn av mange og til dels tunge fravær, og vi kom til Ewood Park med selvtillit etter to gode resultater og prestasjoner.

Warburton gjorde da heller ikke store endringer. Bright Osayi-Samuel ble ikke klar tidsnok og Dom Ball kom inn på laget. Da ble vi seende slik ut:
Dieng; Kane, Barbet, Dickie, Hamalainen; Cameron (kaptein), Ball, Chair, Carroll, Adomah og Dykes.

Blackburn-light
Kampen åpnet forsiktig. Blackburn med et lite initiativ, selv om laget måtte se at Evans måtte ut med skade allerede etter 2 minutter.  QPR ser tyngre og mer preget ut av kampprogrammet den senere tiden. Kanskje lå det en liten tanke om litt pause i bakhodet. Den første halvtimen er det lite å melde, bortsett fra at vi gir bort endel frispark i altfor gode posisjoner og pådrar oss to gule kort ved Kane og Dickie.

Dieng holder oss inne
Det siste kvarteret av den første omgangen begynner også sjansene å komme for Blackburn. Dieng redder først strålende på en heading fra Wharton. Et par minutter senere avslutter Armstrong hardt og lavt fra god posisjon, og igjen er DIeng reddende engel.

Vi blir presset lavere og lavere inn mot graderobepraten, men unngår baklengs. Fremdeles alle muligheter, men bekymringsfullt at man ikke tok mer tak i kampen mot et nykomponert og svakere Blackburn enn man kunne forvente.

Bytter
Mark Warburton ser mye av det samme som oss og gjør to bytter i pausen. Kakay og Willock inn, Ball og Adomah ut. Noe som medførte til at Todd Kane ble flyttet fremover i banen.

Det kunne gitt umiddelbare resultater.

QPR ser bedre ut fra start og får en stooor mulighet tidlig da Chair legger inn fra venstre mot bakre høyre. Todd Kane har tatt løpet og fra 4 meter prøver han å sette ballen i det korte hjørnet til keeper Kaminski. Det ser ut til at ballen er innom Kaminski før den går i stanga og ut igjen.

1-0
Vi så endelig ut til å være godt på vei inn i matchen, men selvfølgelig så kommer ledermålet på verst tenkelige tidspunkt.
Kort corner blir tatt. Innlegg mot bakre stolpe hvor Lenihan gruser Dykes i lufta og sender ballen inn foran mål hvor Brereton får tid og rom til å styre ballen i høyrehjørnet utagbart for Dieng.

God periode og utligning
QPR fortsetter likevel den positive trenden etter scoringen. Vi har ikke marginene med oss. Barbet forsøker seg, og blir blokkert. Skal ha corner ender opp med utspill fra keeper.

Corner får vi når timen er spilt. Den skaper kaos i Blackburn sitt forsvar og ender med at dommeren peker på straffemerket. Ikke lett å sette fingeren på akkurat hva det dømmes på, men mest trolig er det at keeper Kaminski bommer ballen og treffer Dickie.

Lyndon Dykes har to av to på straffespark denne sesongen, og viser at det ikke er noen grunn til at han skal slutte å ta 11-metere. Klinker ballen knallhardt opp til venstre for Kaminski. Ikke en keeper i verden hadde tatt den, og lagene var igjen like langt. 1-1.

Nå var vi i førersetet spillemessig og Blackburn begynte å se slitne ut. Troen var på plass.

Kontret i senk
Vi var ikke veldig lenge i troen... selv om vi presser Blackburn de neste 10 minuttene. Chris Willock er livlig denne perioden og prøver seg også med et godt skudd som Kaminski slår til corner.

Etter 73 minutter så glemmer vi imidlertid det defensive og blir straffet. Ilias Chair er litt for slapp i forsøket på innlegg, og blir klarert ut. Derfra er det få touch, Brereton, Elliot og Armstrong, før ballen ligger bak Dieng. Armstrong avslører temposvakheter hos Dickie og alene med Dieng setter han ballen sikkert etter nydelig fremspill av Elliot. Ordentlig kalddusj.

QPR klarer ikke løfte seg etter denne.

På overtid skjer mye av det samme på nytt. Vi presser og blir brutt. Ballen sendes langt på høyresiden og det utspinner seg en løpsduell mellom Dickie og Armstrong. Armstrong vinner og avslutter, Dieng redder og gir retur. Armstrong er først på returen også og kan enkelt sette inn 3-1.

VI fikser ikke Ewood Park denne gangen heller... Pokker!

Bestemann
Ikke mye å rope hurra for dette. Med de utfordringene Blackburn har i troppen så burde vi styrt denne kampen fra A til Å. Det gjorde vi langt fra og det så blytungt ut i perioder. Chair hadde en god match sist, men her ble det litt puslete i alt han foretok seg. Bestemann var det liten tvil om.... Seny Dieng er eneste grunnen til at kampen ikke ble avgjort tidligere, og han hadde ingen muligheter på noen av baklengsmålene. Dieng har rett og slett vært meget overbevisende etter at han kom inn mellom stengene tidligere i høst.

Nå er det landslagspause. Kjedelig, men på innsatsen mot Blackburn så det ut til å være meget kjærkomment og nødvendig.

Blackburn-QPR 3-1 (0-0)