Av STEINAR SÆTHER 

0-2 i Peterborough var skuffende. Som analysen sa trodde og ønsket jeg meg en ny runde i cupen, kanskje bli trukket mot et storlag i Premier League. Det kunne blitt Manchester City, viste det seg. Vi manglet det lille ekstra, særlig foran hjemmelagets mål. Litt stolpe ut også, Chair veit godt hva jeg mener. Vi vant alle statistikker bortsett fra antall gule kort...

Men vi kan ikke henge med hodet nå for i andre enden står Middlesbrough, som sammen med oss og Fulham er selve formlaget i Championship. Formen i seriespillet fortsatte mot Man Utd på Old Trafford fredag kveld. Kampen gikk helt til straffesparkkonkurranse som Boro vant. I mange av spillets faser var bortelaget fullt på høyde med Ronaldo og de andre. Uansett hvor mye køl hjemmelaget satte innpå utover kampen, var det fortjent med uavgjort etter både full tid og ekstraomganger. For dem som ikke så kampen, Lumley gjorde en grov feil som han ikke ble straffet for, ellers var han eksellent.

Boro har som oss spilt 28 kamper og har innkassert 6 poeng færre. 13-6-9 og 32-26 vitner om mange jevne kamper med ett måls margin den ene eller andre veien. På reis er de overkommelige, for 4-4-5 og 11-13 er midt i haugen når en tenker antall poeng.

For å illustrere formen, kan jeg si at fra og med 27. november når Huddersfield ble slått 2-1 borte og fram til denne kampen, har laget prestert 8-2-1. Da er også seieren over Mansfield i tredje runde av FA-cupen og U`en ved full tid mot Man Utd medregnet (form er form!). Om dette fortsetter kan laget overta plassen etter Fulham. Nå tror jeg ikke formen holder seg til evig tid, tapet kom borte for en annen kandidat der oppe blant oss, Blackburn på Ewood Park. Blackburn tapte for øvrig borte for Swansea i serien lørdag. Det passa oss helt storartet 🙂 

Manager Chris Wilder var voldsomt engasjert under kampen på Old Trafford, og hvem klandrer han for det? I serien overtok han jobben som Neil Warnock hadde, og som han ikke fikk så godt grep om den siste tida. Under Wilder har altså laget klatret oppover tabellen og hatt det gøy i cupen.

Han foretrekker Lumley i mål, ingen tvil om det. Laget spiller ofte som vi har gjort, 3-5-2. Fry, Dijksteed og McNair er nå den utvalgte trioen foran, mens Jones og Taylor er offensive på kantene. Tavernier, Howson og Crooks utgjør midtbanemotoren - og den er sterk! Sporar og Connolly lengst framme. Vil anta laget har fått ut melkesyra etter kampen fredag, så uten skader og annet blir spillerne nevnt ei sannsynlig lagoppstilling.

Wilder kan plukke fra en nesten skadefri tropp, kun to mann vil være ute. Vi får tilbake Field, Willock og Barbet, og disse krumtappene vil temmelig sikkert starte kampen. Dieng må trolig innta benken foreløpig. For tett etter AM enda og Marshall har storspilt. McCallum har for øvrig begynt å spille ball igjen. Han spilte 70 min for U23 i dag mandag.

Det første jeg tenker om denne tette kampen er uavgjort 1-1. Jeg tror kampen blir avgjort på midtbanen. Holder vi følge der taper vi ikke kampen, og det er mulig at en såkalt fast situasjon, hjørnespark, frispark eller straffe, avgjør kampen. Warburton vs Wilder. War vs Wild!

Come on U R`sssssss!