Av STEINAR SÆTHER

Vi blei for små mot WBA. Vi møtte et lag som ikke kom for å underholde og som er fysisk sterkere enn oss. 1200px-Cardiff_City_crest_svg.png Godt forberedt var de òg!

Det så faktisk ut som ingenting av det vi hadde i tankene var ukjent for dem - de venta på oss, og i duellspillet nærmest prella av på 85% av banen. Kun innafor egen 16-meter holdt vi følge fysisk. Vi så ut som et lag på midten av tabellen, WBA som en av favorittene til å rykke opp - som ikke er overraskende.

I dag setter vi bussen i bevegelse igjen og kjører til Wales og Cardiff. Der venter tre eks`er til, Warnock som er manager, Alex Smithies og Junior Hoilett. Det går an å sammenligne WBA og Cardiff sånn lagmessig. Begge har spillere som var med lagene før de rykka opp til Premier League, som spilte der oppe, og fortsatt er med i Championship igjen. Forskjellen er at WBA ser mye sterkere ut nå.

Neil Warnock har mange kjente navn i spillergruppa si. Målvakta er allerede nevnt, og Smithies står godt. Foran seg har han spillere som Flint, Morrison og Peltier. Midtbanen styres særlig av gode Ralls, men også Bacuna og Murphy er verdt en setning. Fremstspiller Hoilett en rolle sammen med Whyte og tyske Glatzel. Men hvem skårer målene? Toppskårerne er Glatzel og Ralls som har to nettsusere hver.

Blåfugla til Warnock er foreløpig nummer 13 før denne serierunden hvor halvparten av kampene blei spilt i går tirsdag, vi var nummer 8 etter tapet sist. Men det er tett foreløpig, for avstanden mellom QPR og Leeds som tok tilbake ledelsen i går etter 1-0 hjemmeover nettopp WBA, er kun på 4 poeng pluss målforskjell.

Vi hadde 4 fine seiere på rad før tapet mens Cardiff starta med seier, tap, seier, tap før de gikk inn i ei rekke med 4 uavgjorte og èn seier. De står ergo med 3-4-2 og en målforskjell på 11-12. Vi har må vite 5-1-3 og 14-14.

Begge managerne endrer sikkert på mannskapene sine. Warnock har en mann ute og en usikker, ellers greit, Warburton må unnvære Barbèt pga det røde kortet sist, men Grant Hall er friskmeldt. Og vi venter på Amos og Shopido. Får kanskje Wallace spilletid i kveld?

Vi har en god statistikk mot blåfugla! På de 8 siste kampene har vi 4-3-1 uansett bane, og vi har faktisk kun ett bortetap i Wales siden 1980! Det kom forøvrig  i 2017. Som Dag Håkon pekte på nylig, det er ikke hverdagskost med 3-0-1 på bortebane for vår del. Det er tallene våre så langt denne sesongen.

Jeg tenker ikke de beste tankene om kveldens kamp, har allerede skrinlagt tanken på ny borteseier. Mine tanker går mot uavgjort som det beste vi kan få med, eventuelt ettmålstap. Mye mål blir det heller ikke, maks 2 mål i alt. Men la meg gå for 1-1 når War møter War 🙂