Av STEINAR SÆTHER

1-1 mot Rotherham hjemme var ikke noe stas. Og det er kun vår egen feil - igjen! Å skåre på sjansene er vi ikke gode på - foreløpig. Men jeg er optimist for resten av sesongen, for NÅR spillerne våre lengst framme får relasjonene til å fungere, har mye gøy på gang. 

Lyndon Dykes får mye oppmerksomhet for målene han ikke skårer. Lett forståelig fordi det er jobben hans, og sjansene har vært store. Som skrevet forrige gang så er han vår beste hodespiller, bedre enn Bonne som fortsatt tenker Ipswich, og som temmelig sikkert reiser dit før overgangsvinduet stenger 31. august. Dykes trenger en konkurrent i luftrommet, som kan bety at praten Beale har med Gerrard i Aston Villa omhandler en hodesterk ungdom(?). Ian Ormondroyd har riktig nok lagt opp, men... 

Vi trenger en med langt bedre sjøltillit - samtidig som det helt plutselig kan løsne for Dykes. Tror uansett jeg skrev ved Dykes sin ankomst at det er lettere å være stjerne i skotsk Premier League enn tilsvarende i engelsk Championship. Det har vi sett før i andre klubber.

Watford ramla ned til oss på våren. Nå skal det kjempes om opprykk igjen! Hornets under Rob Edwards har starta med to hjemmeseiere og tre uavgjorte borte. Til sammen er det skåret 6 mål i disse fem kampene. Begge hjemmeseirene har endt 1-0, og borte èn gang 0-0, og de to andre logisk nok 1-1. 9 poeng holder til en 2. plass i denne rekordjevne serieåpningen. Vi som har 1-2-2 kan med to seiere på rad være innafor sluttspillsonen!

Bachmann er en solid sisteskanse. Foran ham er Cathcart og Kabasele like sikre skadefrie. Troost-Ekong og Sierralta kjemper om den siste midtstopperplassen. Sierralta spilte forrige kamp mot Preston. Kamara, Cleverly, Chaudhury, Sema og Gosling er solide midtbanespillere. Manager Edwards foretrekker ofte 3-4-1-2, og i et sånt system gis det rom til spillere som Asprilla og Kayembe også. Framme er Sarr, Hungbo, Manaj og Bayo åpenbare konkurrenter om de to plassene.

Av skader å melde veit vi at Sarr og Cleverly er ute, mens to andre kan bli klare for spill - det hos vertene. Clarke-Salter, Amos og Pritchard er ute hos oss. Kommer så Balogun til å debutere i ettermiddag? Vi veit at Beale gjerne vil spille 3-5-2, og da kan han fort få spilletid fra start som den tredje midtstopperen. Med Dunne, Dickie og Balogun på banen har vi luftskyts på dødballer begge veier!

Jeg er ikke blant dem som kommer med dommedagsprofetier eller ønsker å sparke gud-og-hvermann allerede. 1-2-2 er nå en gang 1-2-2. Min overbevisning er at vi vil klatre og ligge ålreit an ved årsskiftet. Noen har kanskje glemt Nottingham Forest forrige sesong? Vel, de lå dårligere an enn det vi gjør nå, for så å rykke opp.
Har trua på poeng i dag og sier 1-1 i en spillemessig åpen kamp.