Av Ole Herman Larsen

Årets siste kamp skulle spilles 3-4 mil nord-vest for London.

Watford spiller sine kamper på Vicarage Road Stadium, som gjester ca. 20.000.  Ene langsiden ser ut som en byggeplass, noe som sikkert er tenkt utnyttet når de en vakker dag er tilbake i PL. Etter at Gianfranco Zola frivillig trakk seg fra manager jobben, kom en annen Italiener inn for bare 2 kamper siden.  «Beppe» Sannino er hans navn og så langt har han fått med seg 4 poeng på 2 kamper.  Sannino er ukjent for de fleste i England, da han hovedsakelig har trent italienske klubber. Merittlisten tilsier 14 klubber på 17 år.

Watford kom til play-off i 2012-13, men tapte på målstreken mot Crystal Palace. Det skjedde etter å ha slått ut Leicester i første runde.  Således et lag man kanskje burde regne med i årets Championship.  Før dagens kamp lå Hornets på 12.plass med 29 poeng mot våre 42.  De scorer mer enn oss, men slipper også inn langt fler.  Enkelt sagt, så har Watford et svakere mannskap i år enn i fjor.  De beste har reist videre eller er for tiden skadet. Før seieren over Millwall i romjulen hadde laget spilt 10 kamper uten seier, så sånn sett bør vi kunne burde det være en mulighet for oss i dag.

Våre gutter på den andre side, har også vist en klar negativ trend siste tiden.  Tap mot Doncaster og Forrest har vært tunge å svelge. Vi spiller for mye på tvers og mye bakover og intensiteten har heller ikke vært helt på topp. Problem nr. 1 – vi scorer for lite mål.  Med Austin ute med skade, er det tynt fremover, dessverre.

Vi ligger før kampen på 3. plass og Harry har uttalt at QPR trenger å heve seg, skal vi være med i opprykks-kampen.  Dunne og Simpson «snakker» i samme spor ute på diverse nettsider.

Laget
Green, Simpson, Dunne, og Assou-Ekotto fra start som ventet. Så var også Onuoha endelig på plass igjen.  Hill ikke i 18 manns troppen for første gang på lenge.

På midten ble Barton. Caroll, og vår nye venn Benayoun satt opp sentralt.  Phillips og Hoilett på hver sin kant. Nico Kranjcar ble valgt på topp fremfor AJ og Zamora.  Austin fortsatt ute med hamstring skade.  Formasjonen lignet en 4-3-3, men i praksis var det vel aldri noe annet enn 4-5-1.

Fra sist ble Jenas, Zamora og Henry tatt av laget.  Takk for det!

Første omgang
Kunne tenkt meg å skrive at første omgang var en grei-minus omgang. Nico frempå et par ganger.  Det samme med Hoilett og Phillips, men få skudd treffer på mål og dermed ingen mål.  Samme var historien med Watford. Vertene var veldig tannløse i første omgang.

Litt mer utfyllende, kunne jeg nevnt at Barton i dag var vår kaptein. Vi har ballen mest, men vi er verdensmestere i støtte-pasninger og dermed blir det liten grunn for Watford fansen og sitte og bite negler. Oppgjøret bærer preg av nølende spill. Ingen av lagene tar noen store sjanser og for meg lukter det 0-0 lang vei.

QPR farlig frempå etter 40 min. Hoilett treffer nesten, etter en krasj med Watford keeper. Spanjolen så groggy, men han fortsatte den rutinerte Almunia.

Skulle et lag ha ledet til pause, måtte det vært oss, men vi mangler det lille ekstra, nok en gang desverre.

Andre omgang
Ingen bytter for noen lag. QPR åpner også denne omgang best.  Phillips farlig frempå med et skudd etter 49 min. Men det blir utenfor stengene og da blir det som kjent ikke tellende i denne sporten.

Dunne virket litt sløv i dag og klarerte svakt ved et par anledninger .  Hornet's får en mulighet og Green holder oss mesterlig inne i kampen.  Ser for meg ut som «første målet vinner kamp».  Ingen av lagene skaper opplagte målsjanser.  Det meste foregår på midtbanen, mellom 16-meterene.

Phillips får gult etter 61 min, etter en sen takling. Helt greit gult kort

Harry sitt budskap om å heve kvaliteten på spillet ser ikke ut til å helt han gått inn. Det hele er litt planløst, tannløst og vi mangler kreativitet.

Barton får gult etter 66, etter nok en sen takling. Det gule kortet er vel fortjent.

Vi spiller rett og slett kjeldig fotball i denne delen av omgangen. Vi finner ikke på noe fremover og det hele stopper opp hver eneste gang. Vi søker sikring, sikring og sikring. Booooring !! zzzz-fotball !!.

AJ kommer inn for Carroll i 69. minutt.  Må vel bety at vi går for 3 poeng?
Dessverre får ikke AJ til annet enn å gå i offsidefella. At han er ute av form helt tydelig.

O’Neill inn for Benayoun i 72. minutt.  Ikke noe sprut å spore fra Gary heller. Benayoun har noen småfiffige driblinger, men noe "kreativ maskin" var han defintivt ikke idag.

Hoilett ut og Traore inn siste 12. minutter. Traore var eneste innbytter som viste positive tegn. Kunne godt ha vært satt innpå tidligere, for Hoilett viser ikke akkurat i toppform om dagen.

QPR manlger vinnerinstinkt. Dette blir for tamt – dessverre. For mye støttepasninger eller på tvers. Få mann inne i boksen og alt virker tungt og vanskelig. Nico, sluknet dessverre utover i den andre omgangen. Phillips prøver et par ganger, men det blir mest «løskrutt».

Den dårlige perioden fortsetter og vi får bare håpe at Austin er tilbake «pretty soon».

Fernandes Twittrer etter kampslutt
-     Fornøyd med et poeng, Transfer window open soon.  We know what we have to do.  Lots of games. Good start to the season.  Chapter 1 closed.

Velger å tro at dette betyr at de faktisk vet hva de må gjøre.  Dagens forestilling vitner ikke akkurat om direkte opprykk Vi har 10-11 skudd, kun ett registrert som «på mål». Vi har ballen 60% av tiden.  Jeg avslutter med å hevde at signalene fra Tony F er positive tegn.  Det samme er jo også ett poeng, men vi burde hatt 3 mot dagens motstander.

Godt nytt år !!

Kampfakta
Watford   – QPR 0-0 (0-0)
Mål:
Gule Kort: Phillips og Barton.  To til Watford (Angelia og Acuna)

QPR: Green, Simpson, Dunne, Onuoha, Assou-Ekotto, Phillips, Carroll, (AJ -69’) Barton, Benayoun, (O’Neil -73’)  Hoilett, (Traore – 78’) og Kranjcar .
Ubenyttede innbyttere: Murphy, Johnson, Henry, O’Neil, Zamora og Sendles-White.

Tilskuere: 16.625

Dommer: Neil Swarbrick

U R'sss